Liverpool inleder Premier League med seger - körde över Norwich i första halvleken

Liverpool vinner årets första match i Premier League.
Laget körde över nykomlingen Norwich med 4-1 på Anfield, där hemmalaget gjorde samtliga mål i första halvlek.
- Det var skönt att vara tillbaka på Anfield. Det var en härlig atmosfär runt arenan under matchen och det visade sig i insatsen, säger Divock Origi enligt BBC.

Liverpool kom förra året tvåa i Premier League, men siktar det här året på att ta sin första ligatitel på 29 år. Och starten på säsongen kunde inte bli mycket bättre, när laget skåpade ut nykomlingen Norwich i första halvleken på Anfield.

Ledningsmålet kom efter sex minuter. Divock Origi utmanade mot sin försvarare på kanten och slog in bollen mot mål. Där stod Grant Hanley, som försökte slå undan bollen men istället styrde in den i det enga målet bakom Tim Krul.

Liverpool utökade ledningen knappa kvarten senare. En lös boll i straffområdets vinklades vidare av Roberto Firmino till Mohamed Salah. Och de två senaste årens skytteligavinnare gjorde inga misstag när han ur snäv vinkel rullade in 2-0 till Liverpool.

Norwich kom upp i ett par farliga lägen, men lyckades inte göra mål på Liverpool. Istället kom 3-0 för Liverpool på en hörna, när Virgil van Dijk blev fristående framför mål. Mittbacken kunde där raka in Liverpools tredje mål innan en halvtimme var spelad.

Mitt i målkavalkaden fick Liverpool dock en tung skada. Målvakten Alisson Becker skadade sig vid en utspark och tvingades byta. Ersatte gjorde Adrian, som kom till klubben tidigare i veckan.

Liverpool skulle också göra 4-0 kort innan halvleken var över. Trent Alexander Arnold slog ett utsökt inlägg som Divock Origi kunde skarva in från nära håll.

- Vi respekterade Norwich men att vi gjorde fyra mål i första halvleken var en enorm boost och var viktigt att bygga från matchen mot City (i Community Shield), säger Origi enligt BBC.

Andra halvleken inleddes i ett rasande tempo av Liverpool, men Tim Krul kunde med viss hjälp av ramverket freda sitt mål från ytterligare påhälsning. Istället reducerade Norwich när skyttekungen i fjolårets Championship, finske anfallaren Teemu Pukki, vände runt i Liverpools straffområde och avslutade i hörnet bakom Adrian.

En sen frispark från Trent Alexander-Arnold var förutom Pukkis mål matchens bästa målchans sista halvtimmen, men Krul räddade även den chansen och matchen slutade med 4-1.

- Det var skönt att vara tillbaka på Anfield. Det var en härlig atmosfär runt arenan under matchen och det visade sig i insatsen. Jag var glad att jag kunde hjälpa laget med ett mål, säger Origi.

Liverpool: Alisson - Alexander-Arnold, van Dijk, Gomez, Robertson - Fabinho, Henderson, Wijnaldum - Origi, Firmino, Salah

Norwich: Krul - Aarons, Hanley, Godfrey, Lewis - Trybull, Mclean - Buendia, Stiepermann, Cantwell, Pukki