Chelsea vann Londonderbyt - Tottenham sågas: "Kan inte förstå hur dåliga de var"

Chelsea vann Londonderbyt mot Tottenham med 3-0 och går upp i serieledning.
Det efter att N'Golo Kante slagit till med sitt första mål sedan november 2019.
- Tottenham-spelarna misslyckades rentav med de basala delarna av att spela fotboll, säger Sky Sports expert Roy Keane.

Under söndagen nalkades det Londonderby i Premier League, då Tottenham tog emot Chelsea på Tottenham Hotspur Stadium i norra London. Men det var ett skadeskjutet Tottenham som fick komma till spel.

Steven Bergwijn och Lucas Moura skadade sig i lagets Europa Conference League-match mot Rennes i veckan, och sedan tidigare var Ryan Sessegnon skadad. Utöver det tilldelades Japhet Tanganga rött kort mot Crystal Palace förra helgen och var avstängd.

När matchen sedan drog igång var det en jämn matchbild. Båda lagen hade flera målchanser, medan Chelsea hade något mer bollinnehav.

Men det dröjde till matchens 28:e minut innan den riktigt stora målchansen kom, då Romelu Lukaku samspelade med Andreas Christensen - som sköt precis utanför Tottenhams stolpe från straffområdeskanten.

Marcos Alonso var sedan nära att ge Chelsea ledningen direkt i den andra halvleken. Thiago Silva hittade vänsterbacken i Tottenhams straffområde med en långboll. Alonso sköt på volley men Hugo Lloris styrde ut bollen till en hörna. På den hörnan hittade sedan Alonso pannan på Thiago Silva - som nickade in 1-0 till Chelsea.

Bara några minuter senare utökade Chelsea. N'Golo Kanté drog till med ett långskott som träffade smalbenet på Eric Dier och ändrade riktning - in i Tottenham-målet till 2-0 Chelsea. Målet var Kantes första i Premier League sedan november 2019 enligt statistiksajten WhoScored.

Med kvarten kvar att spela var Silva nära att göra sitt andra mål för matchen till 3-0. På en ny hörna, denna gång från andra hållet, nådde brassen högst och fick till en hård nick mot mål. Lloris räddade dock och avvärjde situationen.

Antonio Rüdiger fastställde sedan slutresultatet på tilläggstid när han satte trean och Chelsea vann Londonderbyt med 3-0. I och med segern går de upp i delad serieledning med Liverpool och Manchester United, på 13 poäng efter fyra matcher. Genom målskillnad ligger Chelsea etta, Liverpool tvåa och United trea. Tottenham, i sin tur, ligger på sjundeplats med nio poäng.

Tottenham-tränaren Nuno Espirito Santo var långt ifrån nöjd.

- Det fanns massvis som vi gjorde fel. Om vi börjar från början - jag tycker att det var en bra halvlek. Vi höll oss framme, pressade högt, skapade problem för Chelsea och hade chanser. I den andra halvleken kom deras 1-0-mål på hörna och därefter blev det mycket svårare. Matchbilden förändrades helt, Chelsea tog kontroll och vara det bättre laget, säger Espirito Santo till BBC.

Chelseas tränare Thomas Tuchel instämmer med den analysen.

- Jag var absolut inte nöjd med första 45 minuterna. Det fanns individuella prestationer som var fantastiska, men överlag tycker jag att vi saknade avsikter, energi och vek ner oss i 50/50-dueller, säger Tuchel till Sky Sports.

Sky Sports expert Roy Keane var inte imponerad av Tottenhams insats. Inte ens lite.