Fernandes med sitt första mål i United - vann komfortabelt mot Watford

Ole Gunnar Solskjærs Manchester United ställdes under söndagen mot Watford i en viktig match om Europaplatserna.
Då skrev sig både nyförvärvet Bruno Fernandes och 18-årige Mason Greenwood in i målprotokollot i 3-0-segern.

Tottenham föll under lördagen mot Chelsea och parkerar därmed på femteplatsen med 40 poäng i striden om Europaplatserna. En vinst för United i söndagens match mot Watford skulle ge Manchesterlaget 41 poäng och därmed gå förbi Spurs. Mycket viktiga poäng på spel alltså. Noterbart i Ole Gunnar Solskjærs startelva var att Mason Greenwood fick chansen från start.

Men det skulle börja skakigt för Uniteds del. Redan i den tredje minuten fick Troy Deeney, efter lite stök i Uniteds straffområde, en kalaschans att ge sitt Watford ledningen. Harry Maguire lyckades rensa undan bollen precis innan Deeney hann avsluta.

Men United skulle ta ledningen. I den 42:a minuten bröt sig nyförvärvet Bruno Fernandes fri och drogs ner i straffområdet av Watfords målvakt Foster. Domaren Martin Atkinson bekade tveklöst på straffpunkten. Fernandes stegade fram och rullade säkert in portugisens första mål i United-tröjan. En ledning som höll sig fram till halvtid.

I inledningen av andra halvleken trodde många att Denney hade kvitterat via pannan på en hörna. Men målet kollades närmare på från VAR-domarena och blåstes tillslut bort.

Istället skulle Manchester Uniteds Martial utöka hemmalagets ledning. I den 58:e minuten kom han fri efter en genomskärare. Avslutet räddade Foster i Watfords mål men returen landa återigen hos Martial. Med en enkel chip la han då bollen över Foster och i mål. 2-0 Manchester United.

Uniteds ledning skulle bli ännu större. I den 75:e minuten drev Mason Greenwood framåt och kunde sätta spiken i kistan med ett välplacerat skott. Ett mål som även spikade slutresultatet.

Efter matchen var Bruno Fernandes nöjd över att ha gjort sitt första mål i United-tröjan.

- Det här är dagen som alla spelare vill ha. Jag känner mig priviligierad att göra och att vinna matchen.  Vi gjorde vårt bästa och förtjänade att vinna. Jag måste bara hjälpa laget, det är vad jag vill och måste göra. Jag hoppas också att Martial gör fler mål som han gjorde i dag, säger han till BBC.

3-0 innebär att Manchester United går förbi Tottenham i tabellen och placerar sig på Europaplats. Watford kvar på nedflyttningsplats.

Manchester United: De Gea - Wan-Bissaka, Nilsson Lindelöf,  Maguire, Shaw - Fred, Matic - Greenwood, Fernandes, James - Martial

Watford: Foster - Dawson, Kabasele, Cathcart, Masina - Capoue, Hughes - Pereyra, Doucoure, Deulofeu - Deeney.