Thiago gjorde första Liverpool-målet - storlaget tog viktig seger

Liverpool tog en viktig seger i jakten på en Champions League-plats.
En av målskyttarna mot Southampton? Thiago, som därmed gjorde sitt första mål i Liverpool-tröjan.
- Vi fortsätter att kämpa för ett litet mirakel, säger Thiago efter matchen.

Under lördagskvällen jagade Liverpool tre poäng i jakten på en av de fyra åtråvärda Champions League-platserna då man ställdes hemma mot Southampton i Premier League.

När startelvorna presenterades stod det klart att Jürgen Klopp, manager i Liverpool, valde att bänka Roberto Firmino och i stället bildade Diogo Jota, Sadio Mané och Mohamed Salah offensiv anfallstrio för Liverpool.

Och de två sistnämnda låg bakom Liverpools ledningsmål drygt 30 minuter in i matchen.

Salah fick en boll utanför straffområdet och med ett precist inlägg nådde han Sadio Mané som på den bortre stolpen nickade in 1-0 för Liverpool.

Båda lagen skapade en del halvchanser efter Liverpools ledningsmål, men den rätta skärpan och desperationen saknades för ytterligare mål – fram till den 90:e minuten.

Då fick Thiago en boll av inbytte Firmino utanför straffområdet och med ett välplacerat skott satte spanjoren dit sitt första mål i Liverpool-tröjan.

2-0 blev också slutresultatet i matchen och Liverpool tog sig därmed upp på sjätte plats i Premier League-tabellen.

Thiago till Sky enligt BBC:

- Jag försöker alltid bidra till verkligheten. Självklart är vi inte nöjda med situationen, men vi är väldigt glada över segern. Det är alltid en härlig känsla när du gör mål och hjälper laget. Vi måste fortsätta kämpa till slutet även om chansen är liten (att ta en CL-plats, reds. anm).

- Det är en otrolig känsla att göra mål, men det viktigaste var de tre poängen. Vi fortsätter att kämpa för ett litet mirakel.

Lagens startelvor:

Liverpool: Alisson - Alexander-Arnold, Phillips, Williams, Robertson - Fabinho, Wijnaldum, Thiago - Salah, Jota, Mané

Southampton: Forster - Walker-Peters, Bednarek, Vestergaard, Stephens - Redmond, Ward-Prowse, Armstrong, Tella - Walcott, Adams