United vann stormötet - Chelsea med två bortdömda VAR-mål

Två nickmål från Manchester United.
Två bortdömda mål för Chelsea efter VAR-granskning.
Ole Gunnar Solskjær och hans lag tog tre blytunga poäng under måndagskvällen.

När startelvorna till matchen presenterades var Victor Nilsson Lindelöf inte med i Manchester Uniteds elva och han var inte heller med på bänken. Mittbacken, som har startat samtliga ligamatcher förutom två under säsongen, var enligt Manchester Evening News-journalisten Samuel Lockhurst sjuk och var därför inte är med i stormötet, något som senare bekräftades av United.

När domaren Anthony Taylor väl blåste igång matchen var det Chelsea som fick den första heta målchansen. Willian var ytterst när att böja in 1-0 för hemmalaget, men avslutet letade sig strax utanför stolpen. London-klubben fortsatte sedan att trycka på för att spräcka nollan, närmast var Michy Batshuayi, men även belgarens avslut letade sig utanför stolpen.

I stället var det gästerna från Manchester som tog ledningen. Strax innan pausvilan nickade Anthony Martial in 1-0 för United, efter ett fint ilägg från Aaron Wan-Bissaka, ett mål som stod sig halvleken ut.

I början av andra halvlek fick Chelsea ett kanonläge att kvittera genom Pedro, men gästerna offrade sig i försvaret och avslutet täcktes ut till hörna. På den efterföljande hörnan hittade Kurt Zouma nätmaskorna - men målet dömdes bort av Anthony Taylor efter VAR-granskning.

I stället för 1-1 kom 2-0 till gästerna. Harry Maguire nådde högst på Bruno Fernandes hörna och kunde resolut nicka in Uniteds andra mål för kvällen.

Chelsea hade kort därefter åter en boll i mål, signerat Oliver Giroud, men även den fullträffen dömdes bort efter VAR-granskning. Av reprisbilderna att döma var fransmannen på fel sida - med en tå.

Fler mål bjöds det inte på, utan United kunde vinna och ta tre viktiga poäng.

2-0-segern gör att Manchester-klubben tar sig förbi Wolverhampton upp på sjundeplats i tabellen. Därmed minskar United avståndet till Chelsea, tre poäng skiljer lagen åt, som i nuläget har den sista Champions League-platsen

Chelsea: Caballero – James, Christensen, Rudiger, Azpilicueta – Kante, Jorginho, Kovacic – Willian, Batshuayi, Pedro

Manchester United: De Gea – Wan-Bissaka, Bailly, Maguire, Shaw, Williams – Fred, Matic, Fernandes – James, Martial