Manchester Uniteds drömstart fällde City - första derbysegern på över ett år

Manchester United vann första derbyt på över ett år.
Detta efter en drömstart mot City till 2-1-seger.
- Vi kunde ha gjort fler mål och spelat av matchen, säger United-målskytten Marcus Rashford enligt BBC.

Manchester United, med Ole Gunnar Solskjær i spetsen, har under inledningen av den här säsongen fått utstå skarp kritik efter en svag resultatrad. Därmed väntade under lördagskvällen, på många olika sätt och vis, ett viktigt derbymöte med Manchester City, som i sin tur halkat efter Liverpool i serieledning, på Etihad Stadium.

Då blev det en intensiv start - och United var nära direkt. Daniel James fick en fin yta framför mål, men sköt rakt på Ederson i City-målet. Manchester City var heller inte ofarligt, men det var United som tog ledningen i matchen.

Marcus Rashford blev först fälld av Bernardo Silva i straffområdet och efter VAR-granskning pekade huvuddomaren Anthony Taylor på elvametersmarkeringen. Rashford var kylig och gav United ledningen. Lite senare var det dags igen. Anthony Martial, som missade senaste segern mot Tottenham, tog emot bollen och sköt 2-0 till bortalaget.

Manchester City stack därefter fram, strax före halvtid, och trodde möjligen på en ny straffspark, då Kyle Walker slog bollen på Freds arm i straffområdet. VAR granskade situationen, men i stället för straff blev det hörna.

I andra halvan av matchen fortsatte City att trycka på för ett reduceringsmål. Kevin De Bruyne fick yta i straffområdet och sköt mot mål, men fick se Victor Nilsson Lindelöf, som i sedvanlig ordning spelade från start, täcka undan avslutet.

I 85:e minuten reducerade Nicolas Otamendi till 2-1, men mer än så blev det inte. United höll undan och bärgade första derbysegern mot City sedan i april 2018. Manchester United är därmed nu på femteplats i ligatabellen med 24 poäng, medan City är på tredjeplats med 32 poäng, 14 poäng efter Liverpool i ligaledning.

- Vi kunde ha gjort fler mål och spelat av matchen. Det var en tung seger och det betyder mycket för laget och hjälper oss att gå framåt, säger Rashford enligt BBC och fortsätter:

- Första 30 minuterna var fantastiska så som vi spelade. Utmaningen är att göra det i 80 eller 90 minuter.