Liverpool vann stort igen - 33:e raka PL-matchen utan förlust

Liverpool utökade på lördagen ledningen i Premier League.
Detta efter 3-0 mot Bournemouth, 33:e raka ligamatchen utan förlust.
- Det var en professionell prestation, säger Jordan Henderson till Sky Sports.

Liverpool toppade inför lördagens möte med Bournemouth Premier League och hade vid poäng chans att utöka serieledningen. Men inledningsvis skapade inte Jürgen Klopps manskap särskilt många målchanser. Närmast var James Milner i mitten av första halvlek med ett skott utanför mål och därmed fick laget vänta på utdelning.

Till slut kom målet. Alex Oxlade-Chamberlain mötte en crossboll av Jordan Henderson i straffområdet och satte bollen i mål på volley till 1-0. Det var hans första mål i Premier League sedan den 14 januari 2018. Engelsmannen fick förra säsongen spolierad på grund av skada och har sedan dess endast blivit målskytt i ligacupen och i Champions League.

Lite senare var det dags igen. Naby Keita utökade, strax före halvtid, till 2-0 från nära håll i straffområdet med sitt första mål den här säsongen. Liverpool hade därmed ordentligt grepp om matchen och i andra halvlek punkterade Mohamed Salah tillställningen till 3-0.

- Det var en professionell prestation. Vi skapade målchanser. Jag tycker att vi spelade väldigt bra i dag och jag tycker att det är tufft för alla lag när vi spelar bra, säger Henderson till Sky Sports och fortsätter:

- Varje enskild spelare jobbar på hårt varje dag, även de som inte alltid spelar. Intensiteten på träning är alltid hög. Killarna som har kommit in har varit fantastiska. Vi måste bara fortsätta att jobba på.

Liverpool utökade därmed åter serieledningen i Premier League och har nu 33 raka matcher utan förlust i ligaspelet.

Bournemouth: Ramsdale - Francis, Mepham, Ake, Rico, Danjuma, Lerma, Billing, Fraser, Wilson, Solanke

Liverpool: Alisson - Gomez, Lovren, Van Dijk, Robertson, Henderson, Milner, Keita, Oxlade-Chamberlain, Salah, Firmino