Robertson tog revansch efter jättemisstaget - Liverpool vinnare i stormötet med Arsenal

Underläge.
Då vände Liverpool och vann stormötet med Arsenal – tack vare Andrew Robertsons revansch.
- Vi har inte mycket att klaga över, säger Robertson till Sky Sports.

Liverpool var det lag som öppnade starkast och skapade mest, bland annat träffade Trent Alexander-Arnold ribban efter 20 minuters spel. På en Liverpool-hörna dök ytterbacken upp i en andravåg och fick till ett pressat avslut. Skottet styrdes sedan via Arsenals högerback Hector Bellerín upp i ribban, men Arsenal var snabbt framme på returen för att avvärja.

När de flesta trodde att 1-0 för hemmalaget skulle komma så stack Arsenal upp.

Liverpools Andrew Robertson skulle bara rensa bort bollen efter ett inlägg från bortalaget, men sparkade helt fel i luften och friställde i stället Alexandre Lacazette som från nära håll tryckte in 1-0 för Arsenal.

Glädjen var dock kortvarig för gästerna då Sadio Mané kvitterade tre minuter senare, efter att Bernd Leno släppt retur, varpå Liverpool-anfallaren stötte in kvitteringen.

Kort därefter hade Liverpool vänt på steken. Efter ett inlägg från högerkanten höll sig Robertson framme i den borte delen av straffområdet och lyfte bollen över Leno in i mål - och tog därmed revansch på sig själv efter sitt misstag vid Arsenals ledningsmål.

Lacazette fick sedan ett gyllene läge att kvittera 20 minuter in på den andra halvleken, men Alisson stod i vägen. Strax därefter fick Sadio Mané på ett tungt skott som smet strax utanför Arsenal-buren.

Sex minuter från full tid fick Liverpool ett fint läge att utöka ledningen när nyförvärvet Diogo Jota mötte ett inlägg inne i boxen, men försöket blev dock inte så lyckat och avslutet gick utanför målramen. Jota fick dock en till chans strax efteråt och den gången hittade portugisen målet och det var 3-1 Liverpool, vilket också blev slutresultatet.

- Vi satte Arsenal under press och tvingade dem till misstag. Vi visade kvalitet när vi hade bollen. Vi har inte mycket att klaga över, det skulle i så fall vara min assist åt fel håll. 99 gånger av 100 får jag bort den, men grabbarna hjälpte mig att komma tillbaka. Vi reagerade positivt på det och kunde ha gjort ännu fler mål, säger Robertson till Sky Sports.

Liverpool: Alisson - Alexander-Arnold, Gomez, van Dijk, Robertson - Keita, Fabinho, Wijnaldum - Salah, Firmino, Mané

Arsenal: Leno - Holding, Luiz, Tierney - Bellerín, Elneny, Xhaka, Maitland-Niles - Willian, Lacazette, Aubameyang