United till semifinal i cupen - Matic bakom segern mot Brighton

Manchester United är klart för semifinal i FA-cupen - trots att man bitvis var tillbakapressat i kvällens möte med Brighton and Hove Albion på Old Trafford.

Tottenham var redan klart för semifinal i FA-cupen, och i kväll blev Manchester United första lag att göra Spurs sällskap till nästa runda i turneringen genom att besegra med Brighton and Hove Albion hemma på Old Trafford.

Nemanja Matic blev en något ovan segerregissör, då han slog inlägget till Romelu Lukakus ledningsmål i den första halvleken och själv nickade in 2-0 i den andra halvleken, vilket också blev slutresultatet.

Brighton pressade dock bitvis tillbaka United under delar av matchen och var nära att kvittera vid ställningen 1-0 till United.

Victor Nilsson Lindelöf satt på bänken hela matchen för United.

De resterande två kvartsfinalerna av FA-cupen spelas i morgon. I dem möter Wigan Southampton och Leicester City Chelsea.

Manchester United: Romero, Valencia, Bailly, Smalling, Shaw, Matic, McTominay, Mata, Lingard, Martial, Lukaku.

Brighton and Hove Albion: Krul, Schelotto, Dunk, Duffy, Suttner, Kayal, Propper, Gross, Locadia, Ulloa, March.