Manchester United gick segrande ur derbyt mot Manchester City med 2-0.
Bruno Fernandes och Luke Shaw satte därmed stopp för Citys sanslösa svit på 21 raka segrar.
Vi är självklart väldigt nöjda över att vinna, säger Victor Lindelöf till Sky Sports.

Manchester City hade ett försprång på hela 14 poäng ned till stadsrivalerna Manchester United inför söndagens ligaderby. Men det var United som skulle dra det längsta strået på Etihad Stadium.

United fick straff redan efter 30 sekunder när Anthony Martial blev fälld. Bruno Fernandes satte dit 0-1 från straffpunkten även om Ederson var på bollen med ena handen och sånär lyckades rädda.

Direkt i andra halvlek skapade City en jättechans när Rodri prickade ribban med ett distansskott. Dean Henderson i United-målet såg chanslös ut.

Bara ett par minuter senare kom nästa kalldusch för City när Luke Shaw samspelade med Marcus Rashford och placerade in 0-2 nere vid den bortre stolproten.

I den 68:e minuten fick Martial ett jätteläge att utöka till 0-3 när fransmannen blev helt fri med Ederson i straffområdet. Avslutet gick dock rakt på City-målvakten.

Några minuter därpå tvingades Rashford kliva av planen skadad. Han linkade av planen och ersattes av Mason Greenwood.

United kunde därefter hålla undan och säkra tre viktiga poäng i kampen om Champions League-platserna. För City innebar förlusten ett slut på en 21 matcher lång segersvit i alla tävlingar.

- Vi är självklart väldigt nöjda över att vinna. Vi kom hit för tre poäng och vi tog dem, så alla är nöjda med det. Vi visste att det skulle bli en tuff match och vi mötte ett väldigt bra lag. Men vi försvarade väldigt bra och när vi fick chanserna gjorde vi mål också, säger Victor Lindelöf till Sky Sports.

Han fortsätter:

- Det är alltid tuffa matcher mot topplagen. Vi går in till varje match och vill vinna. dag kunde vi ta tre poäng, göra två mål och hålla nollan, så det var briljant.

Manchester CityEderson - Cancelo, Dias, Stones, Zinchenko - RodriGündogan, De Bruyne - Mahrez, Jesus, Sterling

Manchester United: Henderson - Wan-Bissaka, Lindelöf, Maguire, Shaw - Fred, McTominay - James, Fernandes, Rashford - Martial