Lindelöfs United föll tungt mot City - fjärde förlusten för säsongen

Anthony Martial skapade nerv i Manchesterderbyt när han reducerade för United.
Men med fem minuter kvar stötte Ilkay Gundogan in 3-1 och säkrade segern för City.
- Alla tre mål är misstag från vår sida, säger United-managern Jose Mourinho till Sky Sports.

På söndagen tog City emot United i säsongens första Manchesterderby. Victor Nilsson Lindelöf fanns med från start i United och bildade mittbackspar tillsammans med Chris Smalling.

Lindelöfs United fick en tung start på matchen. Redan efter tio minuters spel tog City ledningen genom David Silva. Raheem Sterling slog in bollen från vänsterkanten och till slut hamnade den framför fötterna på Silva. Spanjoren gjorde inget misstag när han skickade in 1-0 för hemmalaget med högerfoten.

City hade det mesta av spelet i första halvlek och United var uddlösa i omställningsspelet. Silvas mål blev halvlekens enda, men matchens andra mål skulle komma tidigt in i den andra halvleken.

Sergio Aguero väggade sig fram och vräkte in 2-0 för City från nära håll. Argentinaren sprintade ifrån Nilsson Lindelöf innan han skickade in bollen i nät för City. Några minuter senare skapade dock United nerv i matchen.

Laget tilldömdes straff och Anthony Martial var kylig från elva meter när han placerade in reduceringen.

Efter fransmannens mål flyttade United fram positionerna, men skapade inga direkt heta chanser. I stället var det hemmalaget som skulle utöka ledningen.

Ilkay Gundogan fick bollen helt ren i straffområdet och från nära håll stötte han in 3-1. Målet blev matchens sista och City återtog därmed serieledningen från Liverpool.

United-managern Jose Mourinho till Sky Sports:

- Prestationen är inte alls dålig utan en prestation med misstag som vi straffades för. Alla tre mål är misstag från vår sida. Mot ett lag som manchester City blir du straffad då.

- Vi har haft två bortamatcher mot Juventus och City. Det är inte fysiskt jobbigt, men en mental press. Jag tror att några spelare kände av det.

För United var söndagens förlust den fjärde för säsongen och laget halkar efter toppkonkurrenterna i Premier League.

Lagens startelvor:

City: Ederson - Walker, Stones, Laporte, Mendy - Fernandinho, Silva - Mahrez, Bernardo, Sterling - Agüero.

United: De Gea - Young, Smalling, Lindelöf, Shaw - Matic, Herrera, Fellaini - Lingard, Rashford, Martial.