Kulusevski med huvudroll - när Tottenham krossade Aston Villa

Tottenham tog en viktig 4-0-seger i kampen om den sista Champions League-platsen.
Då noterades Dejan Kulusevski för ett mål och en assist.
- Spelare som Kulusevski, Kane och Son skillnaden för att få med sig tre poäng, säger Tottenhams Hugo Lloris till Sky Sports.

Dejan Kulusevski har sedan flytten till Tottenham tagit en säker startplats till höger i anfallstrion. Där hade han sällskap av Harry Kane och Heung Min-Son när Spurs gästade Aston Villa i Premier League under lördagen. Där dröjde det inte länge förrän anfallstrion hade fått utdelning.

Redan i den tredje minuten gjorde Son 1-0 till gästande Tottenham. Harry Kane drog till med ett skott vid straffområdeskanten som blockerades av Aston Villa-försvaret. På returen dök dock Son upp och slog till med ett avslut som letade sig in till 1-0 via stolpen.

Aston Villa hade därefter flera lägen som kunde resulterat i mål. Bland annat genom en fräck frispark från Barcelona-lånet Philippe Coutinho. Men Hugo Lloris i Tottenham-målet såg till att nollan hölls intakt.

I stället skulle Tottenham utöka i den andra halvleken - och det var Kulusevski som gjorde det med sitt tredje ligamål. Den svenske landslagsmannen tråcklade sig till skottläge i Aston Villas straffområde innan han till slut prickade in 2-0 till Tottenham i den bortre burgaveln.

Son utökade kort därefter till 3-0, innan sydkoreanen i den 71:a minuten fastställt ett hattrick med sitt tredje mål i matchen till 4-0 - framspelad av Kulusevski.

Det blev totalt 84 minuter för Kulusevski innan han byttes ut för Steven Bergwijn och i samband med byttet fick svensken en stående ovation från de tillresta bortasupportrarna.

Slutsiffrorna skrevs till 4-0 och Tottenham tar, i och med segern, ett grepp om fjärdeplatsen i Premier League. I skrivande stund ligger Spurs tre poäng framför femman Arsenal, dock med en match mer spelad.

- Det här är första gången under Antonio Conte som vi släppte till så många chanser. Det var en tuff match som vi hade förväntat oss. Vi inledde bra men sedan började de höjde de intensiteten och då kunde vi inte hänga med, säger Hugo Lloris till Sky Sports och fortsätter:

- Vi förlorade våra dueller och släppte till många chanser. Men efter stormen tog vi kontroll och då gör spelare som Kulusevski, Kane och Son skillnaden för att få med sig tre poäng.

Startelvor

Aston Villa: Martinez - Cash, Konsa, Mings, Digne - McGinn, Luiz, Ramsey - Coutinho - Ings, Watkins

Tottenham: Lloris - Romero, Dier, Davies - Emerson, Bentencur, Höjbjerg, Doherty - Kulusevski, Kane, Son