Citys oväntade poängtapp - Southampton bröt segersviten

Southampton slet sig till en oväntad poäng (1-1) på hemmaplan.
- En av våra bästa insatser den här säsongen, säger City-managern Pep Guardiola.

Kyle Walker-Peters.

Manchester City var ute efter att dryga ut sin serieledning i Premier League när man gästade Southampton under lördagskvällen. Då åkte Pep Guardiolas mannar på en riktig chockstart.

Redan i den sjunde minuten gjorde Kyle Walker-Pieters 1-0 till hemmalaget. Högerbacken tog emot bollen till höger i straffområdet och placerade in ledningsmålet i det bortre hörnet. Det var 24-åringens första fullträff i Premier League i sin 68:e match.

Senare i första halvlek hade hemmalaget ytterligare en boll i nät, men då var det vinkat för offside på Armando Broja.

Kort före paus fick sedan Raheem Sterling ett gyllene läge att kvittera. City-forwarden stod helt fri framför mål efter Phil Fodens vänsterinspel, men lyckades ändå pricka Fraser Forster med avslutet. Southampton höll undan för 1-0 i paus trots ynka 25 procents bollinnehav.

I början av andra halvlek var Southampton sedan nära att utöka till 2-0 när Broja nickade bollen i stolpen från nära håll. I stället kom 1-1 när Aymeric Laporte nickade in Kevin De Bruynes frispark efter 65 minuters spel.

Kort därpå prickade belgaren stolpen med ett rungande distansskott - och bara ett par minuter senare var det Gabriel Jesus tur att träffa stolpen.

Southampton klarade sig därefter undan med blotta förskräckelsen när De Bruyne fälldes och VAR-teamet bedömde att foulen skedde utanför straffområdet. Sedan var Adam Armstrong uppe med dobbarna i låret på Laporte, men Southampton-spelaren klarade sig undan med ett gult kort.

Matchen slutade 1-1, vilket betyder att Citys svit på tolv raka segrar i Premier League fick ett oväntat slut. Efteråt var Guardiola missnöjd med resultatet, men nöjd med prestationen.

- Vi spelade väldigt bra. Tyvärr släppte vi in ett mål i första halvlek, men detta var en av våra bästa insatser den här säsongen. Resultatet var inte bra, men vad gäller prestation och sättet vi spelade på var det utmärkt, säger Guardiola till Sky Sports.

Guardiolas mannar toppar nu tabellen tolv poäng före tvåan Liverpool, som dock har två matcher färre spelade. Southampton ligger tolva.

- Jag skulle vilja ha en 40-poängsledning före Liverpool, men det är inte möjligt i januari. Jag förväntade mig inte att ha den här ledningen, men nu ska vi vila och komma tillbaka så bra som möjligt, säger Guardiola.