Kane sänkte Arsenal med klassmål - Gunners långt från CL-platserna

Harry Kane gav Tottenham segern mot Arsenal i London-derbyt.
Han sänkte värsta rivalen med ett klassmål i andra halvlek.
- Vi känner oss väldigt stolta. Prestationen var otrolig, säger Spurs-managern Mauricio Pochettino.

Se ett utdrag ur presskonferensen med Mauricio Pochettino efter derbysegern i spelaren ovan.

Tottenham tog under lördagen emot rivalen Arsenal i en match som på förhand målades upp som hyperviktig i klubbarnas jakt på en Champions League-plats.

Tottenham inledde matchen med stort bollinnehav och tryckte på för ett tidigt ledningsmål. Dele Alli startade i inledningen av matchen en kontring och spelade in bollen framför mål mot Harry Kane, men Shkodran Mustafi kom emellan till hörna.

Kane var dessutom i den 27:e minuten åter nära att ge Spurs ledningen i matchen, när han kom fri framför mål i straffområdet, men nickade någon meter över ribban.

I den 49:e minuten fick till slut Kane utdelning på tredje försöket. Anfallaren kom upp bra i straffområdet och nickade in 1-0 till Tottenham.

Tottenham-anfallaren var dessutom nära att utöka ledningen två gånger om kort efter målet med två skott utifrån, där det senare resulterade i en hörna.

Arsenal jagade i slutet av matchen en kvittering och var nära att ordna 1-1, när inbytte Alexandre Lacazette tog sig in i straffområdet, men sköt tätt utanför mål, vilket innebar att laget förlorade matchen samtidigt som Tottenham fick revansch för höstens derbyförlust.

Tottenham-tränaren Mauricio Pochettino höll under den efterföljande presskonferensen inte tillbaka med beröm till sina spelare för deras insats.

- Vi känner oss väldigt stolta. Prestationen var otrolig, fantastisk! Om vi analyserar matchen över 90 minuter, så spelade vi riktigt bra i andra halvlek, samtidigt som det var helt fantastisk fotboll under de första 20, 25, 30 minuterna. Vi skapade flera chanser, vi hade tillräckligt med kvalité för att trycka ner dem och skapa många bra chanser. Det var en fantastisk match. Våra spelare förtjänar allt beröm. Jag tycker att de var fantastiska, stora gratulationer och nu är det bara att fortsätta, säger Pochettino.

Tottenham klev därmed upp på tredjeplats i tabellen, samtidigt som Arsenal är kvar på sjätteplats med fem poäng upp till Chelsea på femteplats, som under måndagen ställs mot West Bromwich på hemmaplan.

Startelvorna:
Tottenham: Lloris - Trippier, Sanchez, Vertonghen, Davies - Dier, Dembele - Eriksen, Alli, Son - Kane.

Arsenal: Cech - Bellerin, Koscielny, Mustafi, Monreal - Elneny, Xhaka, Wilshere - Özil, Aubameyang, Mkhitaryan.