Dubbla utvisningar när City tog tung seger: "Är väldigt viktig för oss..."

Aston Villa tog ledningen efter 20 sekunder.
Men Manchester City lyckades vända i en match där både John Stones och Villas Matty Cash fick syna det röda.
- Vi kontrollerade matchen när det var tio-mot-tio, säger City-tränaren Pep Guardiola enligt Sky Sports.

Åtta poäng. Så stort var Manchester Citys avstånd ner till lokalkonkurrenten United i Premier League. På onsdagskvällen ställdes City mot Aston Villa på bortaplan.

När matchen kom i gång tog det bara 20(!) sekunder innan John McGinn chockade City och gav hemmalaget ledningen när han blev frispelad i straffområdet och avslutade lågt.

City hämtade sig dock efter den starten och kvitterade till 1-1 när Phil Foden avslutade ett vackert anfall som han själv var med och byggde upp.

Och i den 40:e minuten skulle vändningen fullbordas. På ett inlägg från Bernardo Silva nådde Rodri högst och nickade in 2-1. Men bara minuter senare skulle läget förändras. John Stones kom in med sulan mot en Villa-spelare, som föll till marken. Domaren sprang ut, tittade på situationen, och halade upp det röda kortet.

Snart var det dock tio mot tio efter att Villas ytterback Matthew Cash dragit på sig två gula kort inom loppet av några minuter.

Matchen slutade 2-1 till City, och tränaren Pep guardiola gillade vad han såg från sina spelare.

- Vi spelade väldigt bra. Vi kontrollerade matchen när det var tio-mot-tio, och då spelade vi riktigt bra, säger Guardiola enligt Sky Sports och fortsätter med att återigen hylla Phil Foden:

- Han växer, och han betyder mycket för oss i vårt spel. Phil är på väg att bli en väldigt viktig spelare, för hans påverkan på vårt spel i den sista tredjedelen är väldigt viktig.

City-mittfältaren Fernandinho ger sin syn på insatsen:

- De började bra och gjorde mål i den första minuten. Men efter det återhämtade vi oss och tog kontroll över matchen. Sedan var det tufft när vi var en man mindre, men i slutänden är vi glada för ännu en seger.

Aston Villa: Martinez - Cash, Konsa, Mings, Targett - Luiz, Nakamba - Traore, McGinn, Ramsey - Watkins

Manchester City: Ederson - Walker, Dias, Stones, Zinchenko - Rodri, Silva, Gündogan - Mahrez, Jesus, Foden.