Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

JUST NU: Terry avstängd för rasism: Besviken på FA

England

John Terry blev friad i rätten, men FA dömer honom till fyra matchers avstängning och 2,35 miljoner kronor i böter för rasistiska uttalanden mot Anton Ferdinand.

Foto: Scanpix

För cirka ett år sedan anklagade Anton Ferdinand John Terry för att ha förolämpat honom rasistisk när Chelsea mötte Queens Park Rangers.
Det ledde till en rättsprocess som fick många konsekvenser.

Bland annat fråntogs Terry kaptensbindeln i väntan på dom, det vill säga över EM och förbundskaptenen Fabio Capello sa upp sig i protest mot FA:s beslut.

Han erkände i rätten att han använt rasistiskt kränkande ord, men menade att han inte riktat dem mot Ferdinand som en förlämpning och att han därför inte hade något motiv till brott.
Han friades av domstolen men FA tog då vid och kom i dag med sin egen dom.

Annons

Där tar man inte hänsyn till vad Terry menat eller hur han sagt orden utan menar helt enkelt att bara det faktum att orden användes på en fotbollsplan är ett brott mot reglerna.

Terry stängs nu av i fyra matcher och tvingas böta 2,35 miljoner kronor.
I söndags meddelade han att han pensionerar sig från landslagsfotbollen på grund av FA:s hantering av ärendet.

Trots avstängningen är det möjligt att Terry får spela mot Arsenal i helgen. Terry har 14 dagar på sig att överklaga och först när en överklagan avslås eller Terry meddelar att han inte vill överklaga påbörjar han sin avstängning.

John Terrys representanter har kommit med ett kort uttalande:
"Terry är besviken över att FA har kommit fram till en annan slutsats än domstolen som tydligt fastslog att han inte var skyldig. Han har begärd de skriftliga orsakerna för domen och kommer noga att överväga om han ska överklaga"
Annons
Publicerad 2012-09-27 kl 16:04
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto