Ljungberg tog första segern i Arsenal - vände derbyt mot West Ham med drömminuter

Fredrik Ljungberg har vunnit sin första match som Arsenaltränare.
På måndagen spräckte Arsenal en svit av nio matcher utan seger, efter en stark vändning mot West Ham till 3-1.
- Vi tar med oss den andra halvleken som exempel för resten av säsongen, säger Pierre-Emerick Aubameyang.

Fredrik Ljungberg kan andas ut något. På måndagen vann svensken sin första match som huvudtränare i Arsenal, när hans lag vände underläge från 0-1 till 3-1 med tre mål på tio minuter.

Men kvällen började illa för Arsenal, som tappade bägge sina ytterbackar. Först gick Hector Bellerin sönder på uppvärmningen, innan Kieran Tierney skadade axeln i mitten av den första halvleken. Kort därefter tog också West Ham ledningen genom en kraftfull nick från Angelo Ogbonna efter att Arsenal inte lyckats rensa undan en hörna.

Men i den andra halvleken kom vändningen som gavs första seger under Ljungberg. Först tryckte Gabriel Martinelli in 1-1 på ett inspel från Sead Kolasinac efter en timmes spel. 2-1 kom sex minuter senare när Pierre-Emerick Aubameyang serverade Nicolas Pepe, som läckert skruvade upp bollen i bortre hörnet. Tre minuter var det omvända roller, när Pepe chippade fram bollen till Aubameyang som kunde stänka dit 3-1.

- Vi mår så bra. Jag tycker vi spelade bra i andra halvlek så vi är glada över att vinna matchen. Vi försökte vi igång lite tempo i matchen och att spela snabbt och hitta ytor, vilket vi gjorde, säger Pierre-Emerick Aubameyang enligt BBC.

- I halvtid sa "Freddie" (Ljungberg) till oss att spela med högre tempo. Det var svårt med vi har bra kvalitét i laget och om vi tror på oss själv kan vi gå framåt och vinna matcher. Vi tar med oss den andra halvleken som exempel för resten av säsongen.

Efter det kunde Arsenal hålla undan och ta en seger för första gången på tio matcher i alla turneringar och för första gången på åtta ligamatcher. Det ger också välbehövliga poäng i tabellen, där Arsenal kliver upp på en niondeplats, vilket är sju poäng efter Manchester City på fjärdeplatsen.

West Ham ligger däremot i botten av tabellen och de har fortsatt en poäng ner till Southampton på nedflyttningsplats.

West Ham: Martin - Fredericks, Balbuena, Ogbonna, Cresswell - Snodgrass, Noble, Rice, Fornals - Anderson - Antonio

Arsenal: Leno - Maitland-Niles, Chambers, Sokratis, Tierny - Torreira, Xhaka - Pepe, Özil, Martinelli - Aubameyang