City tog hem säsongens andra derby – Guardiolas mannar tre segrar ifrån titeln

Säsongens kanske viktigaste match var Manchesterderbyt.
Då höll City för trycket och tog den elfte raka segern i ligan med 2-0 och laget är nu tre segrar ifrån att återigen lyfta ligabucklan.
- Ödet ligger i våra händer, säger Citys Leroy Sané enligt BBC.

På förhand var säsongens andra Manchesterderbyt en av säsongens mest upphaussade matcher. En seger för City skulle innebära att de behöll greppet på ligatiteln, medan en seger för United skulle stärka deras aktier i kampen om Champions League-platserna. Ett oavgjort resultat hade känts som en förlust för bägge lagen.

Lagen skapade en riktigt vass målchans var i första halvlek. Efter en kvart kom en längre boll från Paul Pogba fram till Jesse Lingard, men anfallarens volley gick ett par meter utanför målramen.

Nära halvtid dribblade Raheem Sterling till sig en fins chans i straffområdet. Anfallaren kom när målet innan han avlossade ett låg skott, men David De Gea kom ner snabbt och räddade, men höll även i bollen så att det inte blev någon retur.

Manchester City tog över matchen mer och i andra halvlek fick de utdelning två gånger om. Först slog Bernardo Silva till när han utmanade mot Luke Shaw och sköt i steget. Skottet överraskade David De Gea som inte hann ner tillräckligt snabbt och bollen smet in vid första stolpen.

Sedan var det Leroy Sanes tur att testa ett rappt avslut när han fick bollen till vänster i straffområdet. Bollen gick mot David De Gea, som stod för ett mindre lyckat ingripande och fick se bollen gå in i mål via hans eget knä.

United lyfte upp laget mer efter 2-0-målet, men lyckades inte skapa mer chanser än ett par halvlägen för Jesse Lingard som anfallaren hade svårt att få till bra avslut på. United fick inte in bollen och förlorade med klara 2-0.

Segern innebär att Manchester City återigen går upp i serieledning, då de har en poäng mer än Liverpool med sina 89. Bägge lagen har nu lika många matcher spelade och tre vinster i de tre sista omgångarna gör att ligatiteln återigen hamnar hos Pep Guardiolas lag.

United ligger kvar på sjätteplatsen och har fortsatt tre poäng upp till Chelsea som innehar den sista plasten som ger Champions League-spel nästa säsong.

Citys Sané till Sky Sports enligt BBC:

- Det var en svår match. I första halvlek hade vi problem, men på det stora hela gjorde vi det bra. Vi hade tålamod och spelade vårt spel.

- Vi försöker bara njuta av stunden, jobba hårt och fokusera på vårt spel. Ödet ligger i våra händer.

Lagens startelvor:

Manchester United: De Gea - Darmian, Young, Lindelöf, Smalling, Shaw - Pogba, Fred, Pereira - Lingard, Rashford.

Manchester City: Ederson - Walker, Kompany, Laporte, Zinchenko - D. Silva, Fernandinho, Gündogan - B. Silva, Agüero, Sterling