Just nu: United vann på straffar igen

Manchester United vann återigen en cup på straffar efter 3-1 mot Portsmouth i Community Shield-finalen efter 0-0 vid full tid.

Manchester United vann Community Shield-finalen - matchen mellan ligamästarna och cupmästarna - mot Portsmouth med 3-1 efter straffar och 0-0 efter 90 minuters spel.

Matchen, som dominerades av United, gick till straffar direkt efter 90 minuters spel och medan Tevez, Giggs och Carrick slog in Uniteds straffar missade Diarra, Mvuemba och Glenn Johnson för Portsmouth.

Manchester United i allmänhet och Nani i synnerhet dominerade under matchen. De bästa chanserna hade dock Darren Fletcher.

Efter 35 minuter missade Uniteds skotske mittfältare öppet läge efter en underbar framspelning från Nani och i andra halvlek chippade Fletcher bollen vackert från straffområdesgränsen mot mål - men målvakten David James tippade bollen i ribban.

Portugisen Nani hade två bra chanser i slutet av första halvlek då bland annat en lobb nickades undan nära mållinjen.

United saknade skadade Ronaldo och sjuke Rooney.

Uniteds startelva: Van der Sar - Neville, Ferdinand, Vidic, Evra - Fletcher, O'Shea, Scholes, Giggs - Nani, Tevez
Avbytare: Kuszczak, Brown, Carrick, Evans, Campbell, Possebon, Da Silva

Portsmouth: James - Johnson, Campbell, Distin, Hreidarsson - Diop, Pedro Mendes, Diarra, Kranjcar - Crouch, Defoe
Avbytare: Ashdown, Utaka, Mvuemba, Sahar, Lauren, Cranie, Traore

Publicerad 2008-08-10 kl 18:18