Uniteds fiasko: Föll mot Palace i premiären - Lindelöf sågas

Premiär.
Då föll Manchester United hemma mot Crystal Palace.
Victor Nilsson Lindelöf? Han fick motta kritik efteråt.

För Manchester Uniteds del blev det en mardrömsöppning på säsongen. Efter bara sju minuters spel tog Crystal Palace ledningen på Old Trafford. Vänstermittfältaren Jeffrey Schlupp hittade högermittfältaren Andros Townsend i Uniteds straffområde - som stötte in 1-0 bakom David de Gea i United-målet.

1-0 höll sig i 70 minuters spel innan Crystal Palace fick straff och ökade på sin ledning. Jordan Ayew lyfte bollen på Victor Nilsson Lindelöfs arm från nära håll och domaren Maritn Aktinson dömde straff efter VAR-granskning. Men situationen därefter var allt mer märklig.

De Gea räddade Ayews straff och spelade drog igång, men efter runt en och en halv minut senare visade domaren på VAR-granskning återigen. Videobilderna visade att de Gea lämnat linjen för tidigt och straffen togs om - och på andra försöket gjorde Wilfried Zaha 2-0 till Palace.

Knappa tio minuter efter 2-0-målet reducerade United till 2-1 - genom nyförvärvet Donny van de Beek i debuten. Van de Beek blev friställd i högra delen av Palace straffområde och sköt säkert in 2-1-reduceringen i bortre gaveln bakom Vincente Guaita i Palace-målet.

Men Palace svarade lika snabbt. Bara fem minuter efter van de Beeks mål fick Zaha bollen strax utan Uniteds straffområde. Ivorianen höll tog sig förbi Lindelöf, höll undan svensken, innan han sköt in 3-1 till Palace, vilket blev slutresultatet.

Efter matchen sågades Lindelöf av ESPN-reportern Mark Ogden.

"Lindelöf påbörjar sin fjärde säsong i Manchester United. Man skulle kunna tro att det är tillräckligt lång tid för att inse att han inte är tillräckligt bra för ett lag med seriösa ambitioner att nå framgång", skriver Ogden på Twitter.

Efter matchen fortsatte Lindelöf att sågas i brittisk media.

Manchester Evening News gav bara Lindelöf en tvåa av tio i betyg. Motiveringen löd: "Så långsam och svag att han gjorde det enkelt för Jeffrey Schlupp att spela fram Andros Townsend till 1-0. Oturlig att ha orsakat straff, men svag igen i samband med Zahas 3-1-mål".

The Express gav Lindelöf en fyra av tio i betyg, med motiveringen: "Hade problem att hinna med, gav bort en straff (trots att den var hårt dömd) och hölls enkelt bort av Zaha vid 3-1-målet".

Manchester United: De Gea - Fosu-Mensah, Lindelöf, Maguire, Shaw - McTominay, Pogba - James, Fernandes, Rashford - Martial.

Crystal Palace: Guiata - Ward, Kouyate, Sakho, Mitchell - Townsend, McArthur, McCarthy, Schlupp - Zaha, Ayew.