Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ENGLAND

Källström om Arsenal-flytten: "Inget jag hade förväntat mig"

Foto: TT

Wenger och Källström.

Han satt på bänken när Arsenal blev förnedrat på Stamford Bridge.
Kim Källström väntar fortfarande på Premier League-debuten.
– Det är givetvis den största klubben man har spelat för och det märks ju tydligt med allting runtomkring, säger 31-åringen till Expressen.

Ni kanske kan historien vid det här laget. Under januarifönstrets sista dag kom bomben. Kim Källström är klar för Arsenal. Dagen efter kom nästa bomb.

En ryggskada gör att han inte kan debutera förrän tidigast i slutet av februari.

Igår, den 22 mars, satt Kim Källström för första gången på Arsenals bänk. Det blev ingen debut för svensken när Arsenal blev totalt förnedrat på Stamford Bridge.

– Cech gör en fantastisk räddning efter två minuter, 30 sekunder senare är det kontring och mål åt andra hållet. Sen håller de på och snor bollar av oss, kontrar på oss, fem av sex mål är på kontringar borta. Det är givetvis för mycket, säger han till Expressen.

Utlåningen till Arsenal kom oväntat för nästan alla, men Källströms karriär i Frankrike har gjort avtryck hos Arsene Wenger.

Enligt engelska uppgifter var fransmannen intresserad av Källström när han lämnade Lyon 2012. Istället blev det Spartak Moskva för svensken.

– Vi har pratat ganska mycket sedan jag kom hit och så, jag var länge i Frankrike så det är klart han har haft koll på mig. Jag började min karriär där tidigt. Så är det, det är väldigt mycket franska influenser i Arsenal. Det gör det lite lättare när det gäller att komma in i det, jag har spelat med många spelare i Frankrike.

På tisdag kan Källström göra debut. Då har Arsenal chans till revansch när man möter Swansea. Det var inte något han förväntade sig så sent som i slutet av januari.

– Överraskande var det. Det var inget jag hade förväntat mig. Sen har jag ändå gjort en gedigen karriär. De behövde den typen av spelare och då passade jag in i profilen.

Publicerad 2014-03-23 kl 11:09
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons