Kalou räddade Chelsea svit i skadefylld supermatch

Chelsea var skakat mot Manchester United och gick mot första hemmaförlusten sedan 2004. Då nickade Salomon Kalou in kvitteringen till 1-1 och räddade Chelseas supersvit i Premier league.

Mötet på Stamford Bridge hade haussats upp som årets match i Premier league-fotbollen. United vann både ligan och Champions league före just Chelsea förra året. Den här säsongen är Chelseas stora revanschår med nye tränare Luiz Felipe Scolari och prestigevärvningen Deco från Barcelona.

United, som inlett säsongen skakigt med bara fyra poäng på tre matcher kom för en gångs skull till en match utan att vara favoriter. Senast Chelsea förlorade en hemmamatch i ligan var i februari 2004.

Londonlaget åkte på sin första smäll redan på uppvärmningen när Deco sträckte sig och samtidigt strök sig ur laguppställningen. Kort därefter kom 0-1. Patrice Evra hittade fram till Dimitar Berbatov, som sköt mitt på Petr Cech i Chelseas mål. Bollen letade sig fram till en helt omarkerad Park Ji-Sung som rullade in bollen i öppet mål i den 18:e minuten. Matchen fortsatte i ett hysteriskt tempo och spelarna gick sönder en efter en.

Först klev Chelseas Ricardo Carvalho av skadad och ersattes av Alex. Sedan Uniteds målvakt Edwin van der Sar efter en kollision med Florent Malouda, i en situation där Chelseaspelarna ville ha till straff. Tomasz Kuszczak ersatte van der Sar och svarade för flera räddningar när Chelsea, med inbytte Didier Drogba, tryckte på för en kvittering i den andra halvleken.

United backade hemåt och försvarade sin ledning. Trots att Cristiano Ronaldo, som jagar matchform efter sin operation, kom in tidigt efter paus hann han inte uträtta särskilt mycket. Ronaldo låg dock bakom förspelet som ledde fram till ett jätteläge för Wayne Rooney i den 77:e minuten.

Men den engelske landslagsanfallaren sköt utanför från nära håll. Bara två minuter senare kom kvitteringen som fick Stamford Bridge att explodera och Chelseas sanslösa hemmafacit att växa till 85 raka hemmamatcher utan förlust. Salomon Kalou fick gå upp helt ostört och nickade in John Obi Mikels välriktade frispark.

Tidigare på söndagen förlorade West Bromwich hemma mot Aston Villa med 1-2. Jonas Olsson spelade hela matchen i nykomlingens backlinje och blev passerad när formstarke Gabriel Agbonlahor sköt 2-0.