Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ENGLAND

Kåmark hyllas av 25 000 fans: "Hoppas att de minns mig"

Svennis är klar för Leicester – men på lördagen hyllas en annan svensk av publiken.
- Hoppas att de minns mig, säger TV4:s expertkommentator Pontus Kåmark.

Den förre landslagsbacken spelade i klubben mellan 1994 och 1999, under en mycket framgångsrik period där Leicester var en kraft att räkna med även i Premier League.

Och i samband med mötet mot Hull återvänder Kåmark till the Walkers Stadium för att möta sina gamla supportrar. I halvtid kallas svensken ut för att hyllas av 25 000 åskådare.

- Hyllas vet jag inte. Jag vill inte blåsa upp det för mycket, men det känns såklart kul att de kommer ihåg en. Riktigt trevligt faktiskt. Man gör sådant i England, visar vördnad för sina gamla spelare, till och med för en sådan som mig, säger Kåmark.

Till och med och till och med…
- Nej, men det gick bra på min tid. Jag skötte mig rätt hyfsat och spelade mycket från start. Vi vann många matcher på den tiden också. En del säger ju att laget vi hade då var det bästa Leicester haft någonsin.

Vad väntar du dig för reaktioner från fansen?
- Jag hoppas väl att några kommer ihåg mig. Att de applåderar – om inte annat så av vänlighet (skratt). Speakern förklarar nog vem man är för de som inte minns, så det löser sig säkert.

Vad tror du om Svennis chanser att lyckas i klubben?
- Jo, men jag tror att de finns där. Han kommer till ett bra ställe. De här klubbarna är ju större än vad man inser i Sverige. Leicester har 110 heltidsanställda och sex stycken planskötare. Bara en sådan sak. Det är lite skillnad mot allsvenskan om man säger så.

- Dessutom kanske de nya ägarna skjuter in pengar till värvningar. Svennis har redan fått två spelare på lån som det ser ut nu.

Hur klarar sig Leicester i årets Championship?
- De var på kvalplats i fjol, men så bra var de kanske inte om man ser till truppen. Men målsättningen är att nå Premier League inom två år och det kanske de kan greja. Sedan är det kul att Svennis kommer till min gamla klubb, då blir det lite större uppståndelse här hemma också, säger Kåmark.

Publicerad 2010-10-15 kl 21:02
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons