Kane hjälte - fixade tre poäng till Spurs

Harry Kane gjorde sitt åttonde ligamål.
Det gav Tottenham segern mot Brighton.
- När du är i bra form kommer bara bollen på dig ibland, säger Kane till BBC efter matchen.

Dejan Kulusevski är fortsatt skadad och missar lördagskvällens bortamöte med Brighton i Premier League. Tottenham-tränaren Antonio Conte väljer då att vaska om och starta med en 3-5-2-uppställning, där Harry Kane och Heung-min Son startar tillsammans på topp.

Tottenham var det något stakare laget på Falmer Stadium under matchinledningen, och efter drygt 20 minuter fick man utdelning. Heung-min Son fick bollen på högerkanten och slog ett inlägg till sin vapendragare Harry Kane som nickade in 0-1.

Det var stjärnforwardens åttonde fullträff i ligaspelet.

- Otrolig reaktion från Kane, men det är ett mål som Brighton hade kunnat undvika, säger Andy Hinchcliffe i Sky Sports sändning, och syftar på hemmalagets svaga försvarsspel vid målet.

Brighton spelade upp sig efter baklängesmålet och tryckte på för en kvittering, men Spurs-målvakten Hugo Lloris stod i vägen för de chanser hemmalaget skapade innan halvtidsvilan.

- En underhållande första halvlek. Båda lagen spelar bra, sa förre Stoke-tränaren Tony Pulis till BBC.

Brighton kom ut som det bättre laget i andra halvlek och tog över spelet, samtidigt som Spurs-spelarna slarvade allt mer.

- Tottenham har verkligen gett bort initiativet till Brighton, konstaterade Tony Pulis.

Trots ett spelövertag lyckades Brighton inte få hål på gästerna. Tottenham höll undan, vann matchen med 1-0 och tog tre poäng som betyder att man nu befäster sin tredje plats i tabellen - tre poäng bakom serieledaren Manchester City.

- När du är i bra form kommer bara bollen på dig ibland och den går in, säger Harry Kane om sitt mål till BBC.

- Brighton är ett riktigt bra lag och vi fick jobba hårt för segern.

Brighton: Sanchez - Veltman, Dunk, Webster - March, Caicedo, MacAllister, Estupinan - Gross, Welbeck, Trossard.

Tottenham: Lloris - Romero, Dier, Devies - Doherty, Bissouma, Højbjerg, Bentancur, Sessegnon - Son, Kane.