Kane tvåmålsskytt när Tottenham hakade på för Europaplats

Harry Kane blev matchhjälte när Tottenham tog viktiga poäng i jakten på Europaplats.
Tottenham-kaptenen stod för två mål när man bortaslog Newcastle med 3-1 under onsdagen.
- Vi visade styrka, laget var trötta redan innan matchen hade börjat, säger José Mourinho till Match of The Day.

Heung-Min Son gav Tottenham ledningen mot Newcastle efter en halvtimme spelad på St. James Park. Sydkoreanen fick en passning av Giovanni Lo Celso i straffområdet som han tog emot och snabbt avslutade innanför Martin Dubravkas vänstra stolpe i Newcastle-målet.

Precis före halvtid var Newcastle nära att kvittera när Dwight Gayle mötte ett inlägg från höger med huvudet - men nicken träffade den bortre stolpen.

Kvitteringen skulle istället komma tio minuter in i den andra halvleken. Mattie Ritchie fick stå omarkerad i utkanten av Tottenhams straffområde, där han utan press kunde skicka in en projektil bakom Hugo Lloris.

Ledningen blev dock kortvarig. Bara fyra minuter senare skickade inhopparen Steven Bergwijn in ett inlägg i Newcastles straffområde som Harry Kane mötte upp med huvudet. Tottenham-kaptenen gjorde inget misstag och kunde kyligt placera in 2-1. Kane spikade sedan slutresultatet 3-1 på övertid med sitt andra mål för kvällen.

Segern innebär att Tottenham hakar på i jakten om Europaplatserna. Man ligger nu en poäng bakom Wolves på sjätteplats, och har fyra poäng upp till Leicester på fjärdeplats som skulle innebära Champions League - dock med en match mer spelad än Leicester och Manchester United på femteplats.

- Vi visade styrka, laget var trötta redan innan matchen hade börjat. Vi hade styrka och en enorm vilja att vinna matchen för att kämpa för vårt mål som är Europa League, säger José Mourinho till Match of The Day efter matchen.