Kane upp i skytteligatopp när Spurs tog viktig seger

Harry Kane gick upp i ensam skytteligatopp med sitt mål mot Wolverhampton.
Tottenham tog därtill en viktig 2-0-seger i jakten på en Europa League-plats.

Harry Kane, 27, är på jakt efter sin tredje skytteligatitel i Premier League och jagade nya mål när Tottenham tog emot Wolverhampton under söndagen. Inför avspark toppade Kane skytteligan tillsammans med Liverpools Mohamed Salah på 21 fullträffar.

Kane var nära att spräcka nollan redan efter fem minuter när han träffade stolpen. Målet kom i stället i slutet av första halvlek när Kane rundade målvakten Rui Patricio och lade in 1-0 i öppet mål. Därmed gick Kane upp i ensam topp i skytteligan på 22 mål.

2-0 kom genom dansken Pierre-Emil Højbjerg som fullföljde på en retur på Gareth Bales avslut och satte dit bollen bakom Patricio med dryga timmen spelad. Det blev också slutresultatet.

Tottenham tog därmed en viktig seger i jakten på en Europa League-plats nästa säsong, medan Wolverhampton är kvar i ingenmansland.

Salah har chansen att gå förbi Kane på nytt när Liverpool gästar West Bromwich med start 17:30 på söndagskvällen.