Kanté matchhjälte - mot sitt förra lag

Ett stabilt Chelsea vann över Leicester på King Power Stadium med 2-1. Det var förre detta Leicester-spelaren, N'Golo Kanté, som skulle ge Chelsea tre poäng.

Mästaren från 2016, Leicester tog emot mästaren från 2017, Cheslea. För bortalaget var Eden Hazard tillbaka från sin fotfraktur han ådrog sig i juni. Belgaren startade dock på bänken.

En ganska händelsefattig inledning, men ett Chelsea som var det bollförande laget. Chelsea hade ett övertag på Leicester under det större delen av första halvleken, men skapade inga farliga lägen.

Det var inte förrän i 41:e minuten som Alvaro Morata skulle ta plats och sätta 1-0. Ett fint inlägg från Cesar Azpilicueta från höger sida gjorde att Morata kunde nicka in i mål. Det var Moratas sjätte mål på sju matcher.

1-0 stod sig till halvlek. Leicester gjorde två byten i halvtid. Demarai Gray och Andy King kom in på planen och ut gick Islam Slimani respektive Marc Albrighton.

I 45:e minuten plockade N'Golo Kanté upp bollen på Leicesters halvplan och sköt ett långt skott. Skottet gick igenom hemmalagets försvar och in i mål. Ett sällsynt skott från mittfältaren. 2-0 Chelsea.

Leicester försökte skapa lägen och i den 62:e minuten blåste domaren Lee Stephen Mason straff för Leicester. Demarai Gray var i straffområdet och sökte Jamie Vardy då Courtois glidtacklade Vardy som föll i staffområdet. Jamie Vardy tog väl hand om den straffen och reducerade till 1-2.

Efter reduceringen gjorde Chelsea ett byte. Pedro byttes ut och in kom Willian. Även Victor Moses byttes ut och ersattes av Davide Zappacosta som fick göra sin Chelsea-debut.

Davide Zappacosta var nära att göra sitt första mål för Chelsea i mitten av andra halvlek. Han skjöt lite för hårt från högerkanten, och bollen gick precis förbi stolpen.

Med några minuter kvar av matchen så blev Moratas huvud blockerat i staffområdet av Maguire. Men ingen straff blåstes.

Matchen blåstes av och Chelsea vann med 2-1. En bra insats av Leicester i andra halvlek men Chelsea var det starkare laget.

Målskytten och matchhjälten Kanté sa efter matchen att det alltid är speciellt att möta sitt gamla lag, men att det var viktigt att vinna idag.

- Jag är glad att jag fick göra mål. Det är alltid ett nöje att göra mål men jag håller mitt firande inuti mig, för att jag vill respektera mitt gamla lag, säger Kanté till BBC Sport.

Startelva:

Leicester: Schmeichel - Aimpson, Morgan, Maguire, Fuchs - Mahrez, Ndidi, James, Albrighton - Slimani, Vardy

Chelsea: Courtois - Rüdiger, Luiz, Azpilicueta - Moses, Kanté, Fabregas, Alonso - Bakayoko, Pedro - Morata

Exklusiv tävling: Vinn en Superfotbolls-weekend i London för dig och en vän