Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ENGLAND

Keanes mamma bestört över Fergusons bok: "Hur kan han skriva så?"

Foto: Bildbyrån

Alex Ferguson sågar sin gamle trotjänare Roy Keane längs fotknölarna. Nu rasar mittfältarens mamma mot den förre managerns nya självbiografi.

- Ofattbart. Hur kan han göra så, säger Marie Keane.

Den irländske kämpen Roy Keane hörde under tolv säsonger, fram till 2005, till den innersta kärnan av ett enormt framgångsrikt Manchester United. Från att Alex Ferguson värvade in honom från Nottingham Forest växte han fram till en av klubbens viktigaste spelare. En bidragande faktor till såväl ligaguld som segern i Champions League 1999, där Keane spelade alla matcher förutom själva finalen, på grund av avstängning.

Därför kommer det som en stor överraskning att Alex Ferguson valt att kritisera sin veteran och tidigare lagkapten i en ny självbiografi som släpptes i veckan. Tonen är emellanåt tuff och Ferguson beskriver beslutet att bryta med Keane som "det enda rätta" och "något av det bästa som kunde ha hänt i det läget".

Enligt Ferguson fanns det ingen möjlighet för Keane att stanna efter att denne i en intervju med Uniteds egen tv-kanal raljerat över klubbledningen.

"Om jag hade låtit det passera hade spelarna sett mig på ett annat sätt. Roy gick definitivt över gränsen", skriver Ferguson enligt Expressen.

"Den hårdaste delen av Keanes kropp är hans tunga".

Nu ger sig Keanes mamma ut för att försvara sin son. I en intervju med Daily Mail uttrycker hon sin förvåning över vad hans gamle chef skrivit.

– Herregud. Jag kan inte begripa att sir Alex säger sådana här saker om Roy. Jag kan bara inte begripa det. Jag skulle aldrig ha trott att han skulle göra något sådant här, säger Marie Keane till Daily Mail enligt Expressen.

Hon påpekar att hon alltid sett Ferguson som en vän till familjen, och att det därför svider extra mycket.

– Roy är vår son och han har fru och barn och det är inte trevligt för oss att höra någon ge sig på en närstående på det viset, säger Marie Keane.

Publicerad 2013-10-25 kl 08:49
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons