Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ENGLAND

Kim Källström öppnar för en fortsättning i Arsenal - "De var väldigt nöjda med det jag presterade"

Foto: AP

Lånet med Arsenal är på väg att löpa ut.
Men nu öppnar Kim Källström för att det kan bli en fortsättning i klubben.
- Ja kanske, säger han.

En av vinterns transferbomber var Arsenals lån av Kim Källström. Från början var svensken skadad men sedan var han med om att bland annat vinna FA-cupen. Nu är avtalet på väg att löpa ut och snart blir mittfältaren återigen Spartak Moskvas spelare - men nu berättar han att det kan bli en fortsättning i Arsenal.
- Ja, kanske, säger han.

Hur konkret är det?
- Jag vet inte. Vi får väl se.

Pågår det diskussioner?
- Nej.

Vad sa Arsenal när säsongen var slut?
- Oj, vi pratade väldigt mycket, men det stannar såklart mellan oss. De var väldigt nöjda med det jag presterade och med det jag var där för att göra så att det kändes bra.

Men finns det chans att du kan stanna?
- Det får vi se.

Om det skulle bli så – hur ser du på det?
- Det får vi se. Det var en väldigt bra upplevelse, men ni har varit med lika länge som jag i det här gamet så jag menar att vi får se vad som händer.

Vad har den här tiden i Arsenal gett dig som spelare?
- Utvecklande att fått se hur en av världens bästa klubbar tränar. Utvecklande att varje dag träna och spela med spelare som är otroligt skickliga och som gör att man själv höjer sig för att hinna med på träningarna. Kul också att vara på ett ställe där man har en filosofi som man följer och det är väldigt roligt att spela där för man har ju boll väldigt mycket, framför allt när man spelar centralt.

- Så det är ett annorlunda tänk där. Det är väldigt mycket tålamod. Man älskar att hålla i bollen. Även om folk tänker att det inte finns en tanke med den passningen så finns det alltid det. Det är väldigt långt ifrån hur vi ser på fotboll i Sverige där det är ett mycket snabbare spel.

Kim Källström är tydlig med att han blir Spartak Moskvas spelare igen, men påpekar att mycket kan hända när transferfönstret öppnar.
- Jag har ett år kvar i Ryssland så det är det som gäller nu tills något annat händer. Alla vet att nu är det en period då mycket kan hända så sista ordet är väl inte sagt än. Jag är Arsenals spelare fram till sista juni. Men Spartak är en väldigt fin klubb och vi trivdes bra där så blir det en fortsättning där så är det ett väldigt bra alternativ också.

Publicerad 2014-05-27 kl 13:35
ENGLAND

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER