Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ENGLAND

Kinesisk investeringsgrupp lägger bud på Liverpool

Åter igen uppges kineser vilja ta över Liverpool. Ett bud på 800 miljoner pund kan göra klubben till Premier Leagues rikaste.

Det skriver Sunday Times. Även Sky Sports rapporterar om ett bud från Kina. Bakom det uppges China Everbright, en statligt uppbackad investeringsgrupp, ligga. Sunday Times skriver att affärskvinnan Amanda Staveley, som förhandlade fram Shejk Mansours köp av Manchester City, är involverad i samtalen. En ny ägargrupp är aktuell med China Everbright, nuvarande ägaren John Henry och hans Fenway Sports Group samt eventuellt Staveley själv.

Sky Sports understryker att China Everbright inte har för avsikt att ta över Liverpool, utan att bli minoritetsägare. Men Liverpool Echo uppgav i natt att Fenway Sports Group tillbakavisar att något bud skulle ha kommit eller att några samtal ens pågår. FSG har tidigare bestämt avvisat alla planer på att sälja Liverpool FC, men varit öppen för att sälja en mindre andel.

Det är inte första gången i år som det talas om kinesiskt intresse för Liverpool. I juli påstod just Sunday Times att Liverpool hade nobbat ett bud från miljardären Liu Yiqian. I juni uppgav The Independent att investeringsgruppen SinoFortone, med stöd av kinesiska staten, ville köpa Liverpool.

Publicerad 2016-08-21 kl 08:42
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons