Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ENGLAND

Klarar Harry Kane av hypen? - Här är spelarna som inte gjorde det

Foto: Scanpix

Hur många gånger har inte unga spelare spåtts en lysande framtid för att sedan inte klara av hypen? Förhoppningsvis är inte Harry Kane näste talang att misslyckas.

I lördags avgjorde han derbyt mot Arsenal med två mål och igår gjorde han mål på nytt i förlustmatchen mot Liverpool. Tottenhams anfallare, Harry Kane, gör stor succé och hyllas nu som Englands nästa stora stjärna.

Men det finns engelska spelare som tidigare inte klarat av hypen. The Telegraph påminde oss om några av spelarna som en gång i tiden målades upp som framtidens stjärnor utan att lyckas.

Danny Cadamarteri
Everton-anfallaren slog igenom 1997 när han först gjorde ett underbart mål mot Arsenal och sedan ett ännu snyggare i derbyt mot Liverpool en månad senare. Men sedan gjorde han inga fler mål den säsongen och lämnade klubben 2002. Han spelade aldrig mer i Premier League efter det.

Michael Bridges
Precis som Kane, var Bridges 21 år när han slog igenom. Gjorde nitton mål säsongen 1999/2000 och man trodde att han var en kommande engelsk landslagsman. Bridges drabbades dock av skador och gjorde aldrig några fler mål för Leeds. Avslutade karriären i australiensiska Newcastle Jets ifjol.

Matt Jansen
I slutet av 90-talet var Jansen en av de hetaste spelarna i England. Blackburn köpte honom för dyra pengar men trots att han perfekt val i Championship Manager, lyckades han aldrig uppfylla sin potential i verkligheten. Jansen avslutade karriären i amatörlaget Chorley FC, 2010.

Francis Jeffers
Efter fyra fina säsonger i Everton köpte Arsenal Jeffers för dyra pengar sommaren 2001 och Arsene Wenger kallade honom för “The fox in the box”. Tyvärr skulle han komma att visa väldigt lite av sina instinkter i straffområdet och lyckades bara göra åtta mål innan han lämnade klubben tre år senare. Jeffers spelade för ytterligare åtta lag och la skorna på hyllan 2013.

Michael Ricketts
Ricketts visade upp sig på allvar när han gjorde hela femton mål på en halv säsong för Bolton säsongen 2001/2002. Ricketts togs samma år ut till landslaget, men byttes ut i halvtid efter en anonym insats mot Holland. Han skulle aldrig mer komma att göra en landskamp och gjorde heller inga fler mål för Bolton den säsongen. Avslutade karriären 2010 i Tranmere.

Neil Mellor
När Neil Mellor gjorde mål i ligacupen mot Sheffield United januari 2003 sa en överexalterad Sky Sport-kommentator att Mellor var Liverpools näste målmaskin. Det blev han dock aldrig och förutom ett supermål mot Arsenal 2004 åstadkom anfallaren väldigt lite. När Mellor lämnade klubben 2006 likande han någon som precis ätit upp Steven Gerrard.

David Bentley
Ansågs som Dennis Bergkamps arvtagare efter ett par glänsande insatser, Men Bentley fick aldrig riktigt fullt förtroende i rollen som nummer tio och lånades ut till Norwich innan han sedermera såldes till Blackburn. Bentley imponerade på Ewood Park som ytter och Tottenham köpte honom för 190 miljoner kronor. Bentley skulle dock komma att misslyckas i Spurs och lånades ut vid fyra olika tillfällen innan han la skorna på hyllan som 29-åring, 2014.

James Vaughan
Klarade aldrig av att uppfylla epitetet “Den nye Wayne Rooney”. Vaughan blev Premier Leagues yngste målskytt när han gjorde mål mot Crystal Palace, 2005, men skador förhindrade honom att bli en kontinuerlig startspelare för Everton. Efter flertalet utlåningar spelar Vaughan idag för Huddersfield och får förvisso spela regelbundet, men är långt ifrån de höjder man än gång trodde han skulle nå.

Andy Carroll
Gjorde elva mål på en halv säsong för Newcastle som 21 åring och döptes till “Den nye Alan Shearer”. Kenny Dalglish var så imponerad över Carroll att han betalde hela 446 miljoner kronor för att få över honom till Liverpool i januari, 2011. Carroll lyckades aldrig i Liverpool och har sedan dess gjort hyggligt ifrån sig i West Ham dit han såldes ett och ett halvt år senare. Men att gå från att vara en 446 miljoners-spelare i Liverpool till att vara ett bra val i en mittenklubb är ett stort fall.

Ravel Morrison
Sir Alex Ferguson tyckte att Ravel Morrison var den bästa 14-åring han hade sett och det kändes som om det bara vara en tidsfråga innan han skulle vara en permanent startspelare för Manchester United. Efter en serie förseelser sålde dock United honom till West Ham där han heller inte lyckades. Efter att ha lånats ut till QPR och Norwich står nu 22-åringen utan klubb. Sägs vara på väg till Lazio till sommaren.

Publicerad 2015-02-11 kl 14:16

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER