POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
WOMEN’S SUPERLEAGUE
3v

Klart: Back lämnar BP för WSL-klubb: "Galet tacksam"

Foto: Bildbyrån.

Filippa Wallén, 19, byter elitettan mot WSL.
Vänsterbacken lämnar Brommapojkarna för West Ham.
- Denna flytt har inneburit att jag kan livnära mig på fotbollen, säger hon i en kommentar.

BP:s Filippa Wallén, 19, fortsätter karriären i England. Stockholmsklubben meddelar på sin hemsida att vänsterbacken lämnar för West Ham, som för tillfället ligger på åttonde plats i Women’s Super League.

- Jag är så galet tacksam över att jag som kvinnlig fotbollsspelare är född i denna generation. Jag, och alla tjejer, kan äntligen idag uppfylla våra drömmar om att spela fotboll på internationell professionell nivå. Denna flytt har inneburit att jag kan livnära mig på fotbollen samt att jag får ta del av storklubbens proffsiga atmosfär och goda förutsättningar, säger hon i en kommentar på föreningens hemsida.

Sportchef Staffan Jacobsson gläds åt att Wallén får möjligheten att pröva vingarna på annat håll.

- Roligt för Filippa att få den här möjligheten, hon har haft en fin utveckling under sina år hos oss och fått tre fulla säsonger med seniorspel. Där hon med sin fina teknik och känsliga vänsterfot stormat fram på vänsterkanten. Det visar också att Grimsta och BP kan utveckla spelare till större ligor även på flick- och damsidan. I England får hon ju dessutom stöta på sin företrädare på vänsterbacksplatsen, Amanda Nildén som spelar i Brighton. Vi kan bara önska henne all lycka och hoppas vi ses igen, säger han i en kommentar på BP:s hemsida.

Publicerad 2020-01-03 kl 16:51
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå