Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ENGLAND
10å

KLART: Ljungberg lämnar West Ham

Ryktena från England visade sig stämma. Fredrik Ljungberg och West Ham bryter kontraktet med omedelbar verkan.

Fredrik Ljungberg lämnar West Ham - bara drygt en månad efter att han lämnat landslaget. "Nu ska jag ta tid på mig att fundera på min fotbollsframtid", säger den 31-årige mittfältaren i ett pressmeddelande.

West Ham och Ljungberg har nått en överenskommelse om att gå skilda vägar med omedelbar verkan, trots att svensken hade tre år kvar på sitt kontrakt med Premier league-klubben.
"Jag gav mitt bästa i West Ham och har trivts under min tid här, men beslutet är det bästa för båda", säger Ljungberg.

Ljungberg hann bara spela en säsong i West Ham, dit han kom från Arsenal för drygt 40 miljoner kronor. En stor värvning för West Ham - men det blev bara 25 ligamatcher och två mål för klubben. Skador förstörde resten.

Vad som händer nu är oklart. Ljungberg har sedan EM varit hemma i Halmstad och är kvar där. TT har varit i kontakt med hans agent Claes Elefalk, som dock är inte vill säga något kring beslutet.
-Det enda jag kan säga är att Fredrik är mycket nöjd med detta beslut, säger Elefalk.

Enligt pressmeddelandet har inte Ljungbergs skadeproblem legat till grunden för beslutet, men det tror inte tv-experten Jens Fjellström på.
-Jag är övertygad om att det ligger bakom. En hel och frisk Ljungberg hade gjort rättvisa för sin lön och den investering West Ham gjort, säger Fjellström till TT, och tillägger:
-Det var en överraskning. Väldigt tråkigt för Fredrik.

Enligt meddelandet finns det intresse från såväl svenska som europeiska klubbar och även från USA och Asien. Men Ljungberg öppnar även för att karriären kan vara över och ska nu fundera på framtiden.
-Jag kan förstå det. Fredrik är inte en spelare som varvar ner i flera steg, han vill spela på topp annars får det vara. Han är inte typen som spelar för pengarna, säger Fjellström.

Fredrik Ljungberg beslutade sig efter EM-slutspelet i Schweiz/Österrike för att lämna över både sin kaptensbindel och landslagströja. I ett känslosamt brev till fansen skrev han bland annat att han: "beslutat att koncentrera mig på spela för min klubb West Ham United FC, och det är där mitt fokus kommer vara i framtiden."

En månad senare var inte West Ham en del av Fredrik Ljungbergs framtid längre.

TT

Publicerad 2008-08-06 kl 17:30
Annons
Annons
Annons