Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ENGLAND

Klart: Lorentzson flyttar till Coventry: "Väldigt bra känsla"

Foto: Scanpix

Det har varit på gång ett tag. Nu är det klart att den tidigare AIK:aren Martin Lorentzson flyttar till Coventry City i League One.

- Det skall bli väldigt inspirerande, säger backen i ett pressmeddelande.

Åtvidaberg-backen Martin Lorentzson, tidigare i AIK, har haft som ambition att komma ut i Europa efter den gångna allsvenska säsongen. Och under de senaste veckorna har det varit nära en flytt till Coventry City i League One. Efter provspelet med klubben var Lorentzson mycket nöjd.

- Det kändes bra och det var en otrolig erfarenhet att fått vara där. Coventry är en anrik förening som haft många stora spelare tidigare, sa han till Fotbollskanalen då.

Nu är det klart att Lorentzson går till Coventry. 31-åringen har skrivit på ett kontrakt som gäller för resten av säsongen.

- Jag är väldigt förväntansfull inför att få bli en del av en så pass anrik engelsk klubb som Coventry City. Det skall bli väldigt inspirerande! Jag fick en väldigt bra känsla av laget och klubben när jag var där och tränade så jag ser verkligen fram emot att få köra igång och bidra både på och utanför planen, säger Lorentzson i ett pressmeddelande.

Lorentzson åker till England på söndag och gör sitt första träningpass med sin nya klubb på tisdag. Niclas Ek på Wagnsson Sports & Entertainment är nöjd över att affären är på plats.

- Det känns skönt för oss allihop att det äntligen blev klart. Martin kommer till en klassisk engelsk klubb som dessutom är svenskvänlig historiskt sett. Sedan Martin lämnade AIK och Åtvidabergs FF har det varit väldigt nära med några riktigt bra klubbar och vi är glada att han nu får komma till ett nytt land och en ny utmaning utanför Skandinavien vilket har varit hans mål hela tiden. Coventrys manager Tony Mowbray har erfarenhet från fina klubbar och ville verkligen ha Martin så nu hoppas vi att Martin blir en grundsten i det lag som skall ta Coventry tillbaka till The Championship, säger Ek i pressmeddelandet.

Publicerad 2015-12-04 kl 21:55
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons