POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ENGLAND

Klassisk engelsk klubb kan säljas för 450 miljoner

Rybolovlev, Abramovich, QIA, Thohir, Henry – fotbollsvärlden är full med utländska majoritetsägare. Nu kan även en klubb i engelska The Championship få en rik ägare, samtidigt som han även vill spendera stora summor på franska RC Lens.

Noterade ni reklamen för Azerbajdzjan på Atlético de Madrids tröjor? Personen bakom reklamen, Hafiz Mammadov, vill sätta ännu starkare prägel på den europeiska fotbollen.

Kolvätemagnaten Mammadov äger redan RC Lens, och nu rapporterar bland annat BBC och L'Équipe att han är på väg att köpa Sheffield Wednesday. Sheffield Wednesday ägs av serben Milan Mandarić, tidigare ägare för Leicester och Portsmouth, och affären ska kosta runt 450 miljoner kronor.

Målet ska vara att få tillbaka klassiska The Owls till Premier League, och Mammadov ska vara villig att skjuta in stora pengar till truppen för att nå det målet. Den här säsongen slutade Sheffield Wednesday på 16:e plats i The Championship.

Mammadov har sedan tidigare investerat en stor summa pengar, knappt 200 miljoner kronor, för att hålla RC Lens levande, och det kan bli större investeringar hos Ligue 1-nykomlingen. Medier i hans hemland rapporterar om att han kan ge så mycket som 360 miljoner kronor till RC Lens i sommar. Klubben hade tidigare bett om 135 miljoner kronor, varav minst 45 miljoner ska gå åt för att täcka upp intäktsförlusterna när klubbens arena renoveras om.

Om Mammadov inte spenderar stora pengar på RC Lens sägs det att huvudtränaren Antoine Kombouaré säger upp sig från sitt jobb. Kombouaré vill att RC Lens redan under den kommande säsongen ska ha ett tillräckligt starkt lag för att komma på den övre halvan av tabellen i Ligue 1, trots att de då är nykomlingar. Mammadov ska nu vara villig att ge Kombouaré de nödvändiga resurserna för de höga ambitionerna. 

Football 365 pratar om en person som är villig att spendera en del av sin förmögenhet, som är svårkalkylerad, för att öka exponeringen för hans företag och hemland, snarare än att se klubbarna som hobbyintressen. Förutom Atlético de Madrid och RC Lens, så har Mammadov även spenderat pengar på FC Porto och FC Baku.

Historierna om honom har varit många. När två journalister kom för att intervjua honom så gav han dem dyra klockar, och när han skulle anställa sportchef i FC Baku så tog han in en 21-årig svensk vars enda erfarenhet var datorspelet Football Manager.

Publicerad 2014-06-05 kl 06:25
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå