Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ENGLAND

Klinikchefen: "Tio fotbollsspelare har sökt hjälp sedan Speed gick bort"

Gary Speeds tragiska självmord kan vara toppen på ett isberg. Enligt en sportklinik i England har tio fotbollsspelare ringt för att få hjälp med sina depressioner sedan i helgen.

Det har knappt gått tre dygn sedan nyheten om Gary Speeds bortgång blev offentlig. Den 42-årige före detta elitspelaren begick självmord, vilket fått enorm uppmärksamhet över hela världen.

Nu varnar Peter Kay, som leder en klinik där idrottsmän får hjälp med missbruksproblem och psykisk ohälsa, för att problemen kan vara betydligt mer omfattande än vad någon hittills kunnat ana.

- Tio spelare har kontaktat mig för att få stöd och hjälp de senaste dagarna. Det är en ovanligt hög siffra. Men jag vill verkligen akta mig för att påstå att Gary Speeds tragiska död fört något positivt med sig, säger Peter Kay till BBC.

Enligt honom hör de spelare som ringt hemma i samtliga av Englands högsta fotbollsdivisioner. Kay konstaterar:

- Mental ohälsa går inte att bli immun mot. Det drabbar alla samhällslager, oavsett yrke och status. Men med våra professionella metoder och min personals egna erfarenheter försöker vi att leda idrottsmän ut ur den här ensamheten.

Publicerad 2011-11-30 kl 00:53
Annons
Annons
Annons