Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ENGLAND

Klopp försvarar rekordvärvningen: "Vi måste anpassa oss"

Foto: Bildbyrån

Liverpool har gjort klart med Virgil Van Dijk.
Den holländske mittbacken ansluter för en rekordsumma och nu ger Jurgen Klopp sin syn på prislappen.
- Det är så marknaden ser ut, vi måste anpassa oss, säger han enligt BBC.

Tidigare i veckan gjorde Liverpool klart med Southamptons Virgil Van Dijk. Den holländske mittbackens prislapp uppgår till omkring 830 miljoner kronor - nytt rekord för en försvarsspelare.

Liverpools tränare Jurgen Klopp riktade skarp kritik mot Manchester United när Paul Pogba hämtades in från Juventus för drygt en miljard svenska kronor sommaren 2016. Klopp menade på att prislappen var väl tilltagen och att han inte förstod hur man kunde spendera sådana summor på en spelare.

- Om man köper en spelare för 100 miljoner pund eller vad det nu är, och han blir skadad, så är det pengar upp i rök, sa han då.

När Liverpool nu väljer att öppna plånboken försvarar han värvningen av Van Dijk och berättar att man blivit tvungna att anpassa sig efter spelarmarknadens utveckling.

- Jag är förvånad över hur marknaden har förändrats de senaste två åren. Det har tagits stora steg och det senaste halvåret har förändrat allt, säger Klopp enligt BBC.

- Vi som klubb kan inte göra något åt det. Det är inte alla klubbar som kan spendera sådana summor men de som kan kommer att fortsätta i framtiden. Det är inte trevligt alla gånger men så ser marknaden ut. Vi måste anpassa oss, så är det.

Liverpool ställs i eftermiddag mot Leicester på Anfield. Van Dijk blir dock spelklar först efter årsskiftet.

Publicerad 2017-12-30 kl 09:56
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons