Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ENGLAND
40v

Klopp om Coutinhos beslut: "Gjorde allt i vår makt"

Foto: Bildbyrån.

Philippe Coutinho lämnar Liverpool för Barcelona.
Enligt Jürgen Klopp gjorde klubben vad man kunde för att övertala stjärnan.
- Vi gjorde allt i vår makt, säger han i ett uttalande på klubbens hemsida.

Under lördagskvällen blev affären mellan Liverpool och Barcelona officiell. Brassen Philipe Coutinho köps loss av katalanerna för, enligt uppgifter, 160 miljoner euro, motsvarande knappt 1,6 miljarder svenska kronor.

I samband med att övergången blev klar förklarade Liverpool-managern Jürgen Klopp att klubben gjort allt man kunnat för att försöka övertyga brassen om att stanna.

- Det är ingen hemlighet att Philippe velat få till den här flytten sedan i juli, när Barcelona först visade sitt intresse. Philippe var tydlig mot mig, ägarna och även mot lagkamraterna att han verkligen vill få till den här flytten. Trots det lyckades vi hålla honom här över sommarfönstret och vi hoppades att vi skulle kunna övertyga honom till att stanna och vara en del av det vi gör, säger tysken i en kommentar på klubbens hemsida.

- Jag kan säga till Liverpool-fansen att vi som klubb har gjort allt i vår makt för att övertyga Philippe om att om han stannade i LFC skulle det var lika attraktivt som att flytta till Spanien, men han är 100 procent säker på sin framtid. Om det här är hans dröm är jag övertygad om att det inte finns mer för oss att göra för att få honom att ändra sig.

Klopp hyllar vidare Coutinho för hans insatser under hösten, trots att han alltså redan sedan tidigare gjort klart att han ville lämna. Han säger samtidigt att han har förståelse för om fansen känner frustration och ilska.

- Det är fullt förståeligt om supportrarna känner sig besvikna. Så blir det alltid när man säger hej då till någon speciell. Men även om det är svårt att acceptera är det en del av fotbollen. Individer har egna drömmar och mål i livet.

Publicerad 2018-01-06 kl 20:26
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons