POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ENGLAND
11å

Kontroversiell norrman hjälpte Olsson

Martin Olsson har skrivit på ett fyraårskontrakt med Blackburn Rovers. Kontroversielle norrmannen Rune Hauge har varit med och förhandlat kontraktet.
- Han har varit med och hjälpt till, säger Martin Olsson till fotbollskanalen.se.

Fotbollskanalen.se når en sömnig, men glad, Martin Olsson som precis blivit en välbetald Premier League-spelare.
- Jag klagar inte, säger han och skrattar.

Martin Olsson har skrivit på ett fyraårskontrakt med Blackburn Rovers. Fotbollskanalen.se berättade tidigare hur Olsson bröt sitt samarbete med agenten och före detta storspelaren Stefan Schwarz.

Kontroversielle norrmannen Rune Hauge, som tidigare stängts av i två år från agentarbete efter en mutskandal, har varit med och förhandlat fram Martin Olssons kontrakt med Blackburn. Hauge var också inblandad i det farsartade övergångsbråket mellan Chelsea och Manchester United om John Obi Mikkel.

Men enligt Olsson är inte Hauge hans agent.
- Jag håller på att välja mellan två agenter, säger han.

Martin Olsson kom till Blacburn Rovers från den skånska divison 2-klubben Högaborg för cirka 2,5 år sedan. Till en början fick han spela med ungdomslaget men blev snabbt uppflyttad till reservlaget. Och även om framtiden nu ser ljus ut för den unge skåningen så har vägen till a-laget inte varit spikrak.
- Förra året var så tufft. Mentaliten här är hård om man inte spelar bra. Då saknar man familjen och kompisarna, säger han.

Men Martin Olsson stannade kvar och kämpade och nu har klubben gett vänsterbacken chansen till en lukrativ och framgångsrik karriär.
- De har sagt att jag är andrahandsval på vänsterbacken efter Stephen Warnock. Men jag kan spela på mittfältet också som jag har gjort mycket på träning, säger han.

Att spela i a-landslaget är en dröm för Olsson men just nu fokuserar han på spel med U21. Där har han ett par favoriter som han tror skulle kunna lyckas i Premier League.
- Jag gillar Oremo och Toivonen. Och Robert Åhman-Persson. Och Sebastian Castro Tello, säger han.

Till nästa säsong är hans mål att ta en fast bänkplats. Och att flytta in en ny lägenhet, för nu lär han bli kvar i England ett tag.

Publicerad 2008-05-05 kl 15:08
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå