Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ENGLAND

Kovändningen: Rooney stannar i Manchester United

Foto: Bildbyrån

Wayne Rooney har sagts lämna Manchester United för Kina i nästa vecka.
Men nu meddelar engelsmannen att han stannar i Premier League-klubben.
- Jag vill ta slut på alla spekulationer, säger han i ett uttalande enligt the Telegraph.

På onsdagens framsida av Daily Mirrors sportdel trycktes rubriken: "Hej då, Rooney". Tidningen skrev då att Wayne Rooney fått grönt ljus av Manchester United att flytta till Kina, där han skulle bli världens bäst betalde fotbollsspelare med en veckolön på 750 000 pund, motsvarande drygt 8,3 miljoner svenska kronor.

Flytten till Kina skulle enligt uppgifterna bli klar i nästa vecka, men nu har situationen fått en oväntad vändning. Den offensive mittfältaren/anfallaren har nu själv gått ut och bekräftat att han stannar i Manchester United.

- Trots intresset som har visats från andra klubbar, och som jag är tacksam över, vill jag nu ta slut på spekulationerna och meddela att jag stannar i Manchester United, säger Rooney i ett uttalande enligt the Telegraph.

- Jag hoppas kunna spela en stor roll och hjälpa laget i kampen om framgångar på fyra olika fronter. Det är en spännande tid för klubben just nu och jag vill fortsätta vara en del av den.

31-åringens kontrakt med United löper fram till sommaren 2019. I januari blev han historisk när han med sitt 250:e mål i United-tröjan blev klubbens meste målskytt genom alla tider.

Rooneys agent Paul Stretford sägs ha varit i Kina nyligen för att prata med olika klubbar om sin klient.

Publicerad 2017-02-23 kl 18:35
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons