Callum Wilson räddade en Newcastle-poäng med ett drömmål mot Crystal Palace.
Då höll sig svenske Emil Krafth framme och assisterade.
Matchen slutade 1-1 - efter ett sent bortdömt mål för Palace.

Det hade blivit sparsamt med speltid i Newcastle för det svenska landslagets högerback Emil Krafth inför lördagens möte med Crystal Palace. Men Steve Bruce fick sparken som huvudtränare i veckan och in som tillförordnad tränare klev Bruces assisterande tränare Graeme Jones - och då fanns Krafth med från start mot Crystal Palace.

Matchen, i sin tur, förblev mållös till den 56:e minuten när anfallstanken Christian Benteke stångade in 1-0 på ett inlägg från Tyrick Mitchell. Sedan skulle supportrarna på Selhurt Park få bevittna en kandidat till åretsmål, som Krafth låg bakom. På en hörna nickade svensken fram bollen till Callum Wilson - som cykelsparkade in 1-1-kvitteringen bakom Vicente Guaita i Palace-målet.

Men Newcastle såg sedan ut att bli snuvade på poängen. Benteke hade ytterligare en boll i nät i den 87:e minuten, men målet dömdes efter ett regelbrott av Palace-försvararen Marc Guehi i uppbyggnadsfasen för målet.

Matchen slutade 1-1 och lagen fick dela på poängen. Newcastle placerar sig i och med poängen på näst sista plats i tabellen, medan Crystal Palace placerar sig på 15:e plats.

Publicerad 2021-10-23 kl 18:55