Krafth med första poängen i Premier League - Newcastle kryssade mot West Ham

Emil Krafth har gjort sin första poäng för Newcastle i Premier League.
Det efter att svensken stått för en assist när hans "The Magpies" kryssade mot West Ham.

Efter en kort sejour i franska Amiens gick Emil Krafths flyttlass till de brittiska öarna och Newcastle under hösten 2019. I PL-klubben har det bitvis blivit sparsmakat med speltid, men efter corona-uppehållet har 25-åringen fått spela 90 minuter dubbla gånger. Senaste mötet? West Ham, på St. James Park.

Mötet i nordöstra England inleddes med en mardrömsstart för hemmalaget då gästande West Ham tog ledningen efter fyra spelade minuter. Med stor hjälp av svenske Emil Krafth var däremot kvitteringen snart ett faktum.

Genom ett både precist och distinkt inspel från Krafth kunde paraguayanen Miguel Almirón i den 17:e minuten stöta in utjämningen.

Därefter återtog bortaspelande West Han ledningen innan Jonjo Shelvey i matchens andra halvlek sköt in 2-2. Målet anlände efter fint kombinationsspel med landsmannen Dwight Gayle. Shelveys kvittering blev matchens slutgiltiga fullträff, vilket betyder att mötet mellan lagen slutade 2-2.

I nästa omgång möter Newcastle topplaget Manchester City på bortaplan. West Ham ställs å sin sida mot Burnley på hemmaplan, vilket blir en viktig fajt i bottenstriden för ”The Hammers”.