POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
PREMIER LEAGUE

Kritiken mot Van Gaal: "Han behandlade oss som barn"

Foto: Scanpix

Louis Van Gaal skickade iväg Nani från Manchester United. Nu ger portugisen sin syn på den holländska tränaren.
- Han behandlade oss som barn, säger mittfältaren.

Louis Van Gaal är en tränare som vet vad han vill få ut av sitt lag, en ledarstil som har både sina för- och nackdelar. I höstas kritiserades holländaren av den gamla United-ikonen Paul Scholes som menade att det var ett annorlunda United han tycktes se ute på planen.

- Han har skapat ett lag som motståndarna inte vill möta, eftersom det är så pass tajt organiserat. Samtidigt saknar jag risktagandet och kreativiteten. Det verkar inte som att van Gaal vill att spelarna ska försöka utmana ute på planen, och jag själv hade nog inte tyckt att det varit så kul att tillhöra dagens United, berättade Scholes till BBC i oktober.

En av de spelarna som Louis Van Gaal valde att plocka bort från Uniteds trupp var den tekniska yttern Nani – som är en spelare som älskar att utmana ute på planen. I en intervju med The Sunday Times så ger portugisen sin syn på tiden under Van Gaal.

- Han och hans assistenter skrek på oss spelare som om vi vore barn, som 18-åringar. Det är inte rätt sätt att behandla oss då vi är professionella fotbollsspelare. Jag tränade varje dag och gör ingenting fel och tillför kvalité i träningarna, säger han till tidningen.

- De skrek; "Du måste passa så här", det var galet. Det är svårt att spela fotboll så på grund av att fotboll är instinktivt. Det handlar om beslut efter vad du ser. Om du ser att du måste ta en touch, så tar du en touch. Om du dribblar så dribblar du. Det är så man gör mål på olika sätt.

Nani slänger också en känga till det United-lag han ser i Premier League idag och menar att det inte är samma United som det en gång var.

- Nu när du ser United, så är det inte United. Med all respekt åt spelarna som är där, men personligheten och mentaliteten är annorlunda. När du idag ser Manchester United gå in på planen så ser du en ny era.

Publicerad 2016-04-10 kl 14:48
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå