Kryss i galet Londonderby - mäktig upphämtning av Arsenal

West Ham ledde med 3-0 efter drygt 30 minuter.
Men Arsenal svarade för en mäktig upphämtning och Londonderbyt slutade 3-3.
- Jag är väldigt besviken eftersom jag inte kan acceptera att mitt lag spelar på det sätt vi gjorde i perioder i första halvlek, säger Arsenals manager Mikel Arteta.

I slutet av januari lämnade Jesse Lingard Manchester United för att gå på lån till West Ham. Där har succén varit stor och under söndagen fortsatte framgångarna för mittfältaren.

I ligamötet med Arsenal satte Lingard, som i veckan blev uttagen till Englands landslagstrupp i kommande VM-kval, först vackert dit 1-0 innan han påpassligt satte igång en frispark. Denna friställde Jarrod Bowen till höger i straffområdet och den offensive mittfältaren gjorde inget misstag när han satte dit 2-0 efter drygt kvartens spel.

West Ham spelade bra i första halvlek och drygt 30 minuter in i matchen skulle nästa mål komma. Vladimir Coufal lyfte in ett inlägg som Michail Antonio skarvade vidare till Tomas Soucek, som från nära håll kunde göra 3-0.

Arsenal skulle dock reducera innan halvtid då Alexandre Lacazette satte dit 1-3 efter att bollen styrt in via Soucek i West Ham. Målet rubricerades som ett självmål och en kvart in i andra skulle nästa självmål komma. Denna gång när West Hams Craig Dawson var sist på bollen.

Och Arsenal skulle också kvittera.

Med ungefär tio minuter kvar skickade Nicolas Pepe in ett precist inlägg och från nära håll kunde Lacazette nicka in 3-3-målet.

Fransmannens mål blev också matchens sista trots att bägge lagen skapade chanser att vinna matchen.

Trots upphämtningen var Mikel Arteta besviken efter matchen.

- Jag är väldigt besviken eftersom jag inte kan acceptera att mitt lag spelar på det sätt vi gjorde i perioder i första halvlek. Jag förväntar mig att vi spelar på den nivå vi gjorde efteråt, sa Arsenals manager.

West Hams manager David Moyes:

- Det var en väldigt bra match med många mål. Vi spelade väldigt bra, speciellt de första 30 minuterna. Tyvärr gav vi dem ett mål före halvtid, vilket gjorde att de fick hopp.