Lacazette hjälte i första starten - sänkte Cardiff i svängig drabbning

Alexandre Lacazette sköt i dag Arsenal till 3-2-seger i Premier League.
Anfallsstjärnan sänkte Cardiff sent i sin första start för säsongen.

Arsenal studsade förra helgen tillbaka med en 3-1-seger i derbyt mot West Ham efter två raka förluster i inledningen av säsongen mot Manchester City och Chelsea i Premier League. I eftermiddag behövde laget en seger mot Cardiff på bortaplan för att fortsätta på trenden och därmed hänga på konkurrenterna i toppen av tabellen.

Det började dessutom bra på Cardiff City Stadium. Tyske mittbacken Shkodran Mustafi höll sig i den elfte minuten framme på hörna och stångade kraftfullt in 1-0 till Arsenal. Londonlaget fortsatte därefter att trycka på framåt och var även nära 2-0, då Alexandre Lacazette prickade stolpen. Då chockade i stället Cardiff motståndet strax före halvtid med kvittering genom Victor Camarasa till 1-1.

I andra halvlek svängde matchen vidare. Först gav Pierre-Emerick Aubameyang åter Arsenal ledningen före Cardiff kvitterade igen till 2-2. Det dröjde fram till den 81:e minuten före Lacazette fick revansch för sin stolpträff och dunkade upp bollen i nättaket till 3-2.

Arsenal höll undan och bärgade andra raka segern och är nu uppe på sex poäng i Premier League. Värre är det för Cardiff, som ännu står på tre poäng i ligan.

Publicerad 2018-09-02 kl 16:23