POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ENGLAND

Lampard skraj för Rooney: "Straffet kan göra honom mer taggad"

Wayne Rooney – ett uppretat vilddjur.
Så ser Frank Lampard på kvällens motståndare.
- Avstängningen gör honom till ett större hot, säger Chelseastjärnan.

Stormötet stundar på Stamford bridge. Manchester United – Chelsea i en på förhand glödhet kvartsfinal av Champions League. Inför fajten befarar Frank Lampard att Wayne Rooney kan vara ännu mer uppjagad och farlig än han brukar vara. Orsaken är att forwarden stängts av i två Premier League-matcher efter att ha svurit framför en tv-kamera mot West Ham.

- Wayne är alltid oerhört konkurrenskraftig, så det finns inga bra tillfällen att tävla mot honom. Men risken är att straffet kan trigga honom ännu mer. När man får negativ publicitet av det här slaget kan det göra en spelare till ett större hot, säger Lampard till Sky Sports.

Han vill inte uttala sig huruvida påföljden från FA var rätt eller fel. Han konstaterar att förbundet fattat sitt beslut och att United accepterat det.

Samtidigt är Lampard själv på väg att slå ett häftigt rekord med Chelsea. Startar han i kväll – vilket alla räknar med – blir det framträdande nummer 500 i den blå tröjan. Något bara tre av klubbens spelare klarat före honom.

- Verkligen häftigt. Det hade jag aldrig kunnat föreställa mig när jag kom hit för tio år sedan, säger Lampard.

Publicerad 2011-04-06 kl 12:01
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå