Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ENGLAND

Larsson målskytt igen: ”Inte ofta man ligger före Liverpool”

Sebastian Larsson satte 1-1-målet borta mot Everton och den poängen tog Birmingham förbi Liverpool i Premier League-tabellen.
- Det är inte helt fel, säger en nöjd målskytt till fotbollskanalen.se.

Birmingham spelar väldigt bra just nu och efter söndagens oavgjorda match mot Everton ligger man sjua i tabellen. Det senaste laget som Birmingham lade bakom sig var Liverpool.
- Det är inte helt fel. Det brukar inte vara så ofta som man ligger före Liverpool, men vi ska sikta på att ta alla poäng som vi behöver för att bli säkra och förhoppningsvis blir det ganska snart. Efter det kan vi titta på annat, förklarar han.

Är du nöjd med en poäng?
- Vi tar med oss det här som en positiv poäng. Det är en bortamatch mot ett lag som kanske inte har så många poäng som de ska ha. Men det är ett bra lag och det är inte lätt att ta poäng på Goodison. Speciellt inte med inledningen i dag när vi inte alls startar så bra.

Larssons kontrakt med Birmingham går ut efter den här säsongen och efter nyår kan nya klubbar kontakta honom och erbjuda förhandsavtal. Men det är inte alls säkert att det läget uppstår. Fotbollskanalen.se skrev för några dagar sedan att klubben har erbjudit honom en femdubbling av lönen som skulle innebära att mittfältaren skulle tjäna 25 miljoner kronor om året – nio miljoner mer än den genomsnittlige Premier League-spelaren.

Enligt uppgifter till fotbollskanalen.se är Larsson nu nära att skriva på det nya kontraktet men själv är han förtegen.
- Jag tror ingenting just nu. Jag vet bara att Birmingham är tillräckligt intressant för att jag ska vilja prata med dem.

Varför är Birmingham så bra just nu?
- När man får med sig bra resultat så växer självförtroendet, men vi tror på det vi gör och vi tror på varandra. Det är viktigt även under svåra situationer som i dag när vi får en dålig inledning på matchen.

Tror du att Birmingham är med och slåss om Europaplatserna i vår?
- Det är klart att vi är med och slåss om vi håller den här formen. Vi har ju inte torskat på nio matcher och sex av dem har vi vunnit, men det blir ju inte lätt att hålla i det. Det viktigaste är att vi fortsätter att tro på det vi gör även när det kommer en förlust, för det gör det förr eller senare.

Publicerad 2009-12-20 kl 20:17
Annons
Annons
Annons