POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ENGLAND
5v

Larssons affär med Southend sprack: ”Allt var i stort sett klart”

Foto: Bildbyrån

Henrik Larsson var nära ett nytt tränarjobb i Southend United.
Men affären ska nu ha spruckit i sista stund.
- Allt var i stort sett klart, säger Larsson till Aftonbladet.

Henrik Larsson har bland annat tränat Falkenbergs FF innan han tog över Helsingborg, en klubb han tränat vid två olika tillfällen men som han också lämnade, båda gånger under turbulenta förhållanden.

Avskedet i augusti grundade sig i "den mängd verbala påhopp han fått utstå".

Sedan avskedet från HIF har Larssons framtid varit oklar men det har bland annat ryktats flitigt om att nästa tränarroll kan vara i League One-laget Southend United.

Klubben ligger i detta nu på 22:a plats i tabellen vilket betyder nedflyttning och är i behov av förändring. De närmsta dagarna ska affären mellan Henrik Larsson och klubben varit nära att gå i mål men nu avslöjar Aftonbladet att dealen spruckit i sista stund.

– Jag var redo att sätta mig på ett plan, flyga över och skriva på. Allt var i stort sett klart, säger Larsson till tidningen.

En besvikelse för 48-åringen som tillsammans med Johan Mjällby och Tommy Johnsson skulle ta över som tränare.

Att det inte blev någon affär ska bero på att den sistnämnde, Johnsson drog sig ur med anledningen att han fått ett annat jobb enligt Aftonbladet.

- Johnson kändes viktig, eftersom han kan den här ligan, säger Larsson.

Aftonbladet: Känns det surt?
- Klart det känns tråkigt. Samtidigt är man luttrad och vet hur den här branschen funkar. Inget är klart förrän allt är påskrivet, säger Larsson.

Larsson säger att det i detta nu inte finns några andra erbjudanden på bordet. Men han har ockå tillsammans med den tidigare Liverpool-stjärnan Dirk Kuyt, ytterligare en högprofilerad nederländsk ikon plus förre storspelaren och tränaren Ronald Koeman, som rådgivare lagt ett bud på en League One-klubb. Något som bekräftades av Koeman. Bland annat ska Wycombe Wanderers ha varit av intresse.

Publicerad 2019-10-15 kl 14:58
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå