Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ENGLAND

Larssons drömkontrakt med Birmingham – femdubblar lönen

Birmingham vill förlänga med Sebastian Larsson.
Uppgifter till fotbollskanalen.se gör gällande att landslagsmannen erbjuds 40 000 pund i veckan.
- Det kan jag inte kommentera, säger agenten Per Jonsson till fotbollskanalen.se.

Om mindre än två veckor är Sebastian Larsson fri att skriva på för vilken klubb han vill och flytta gratis i sommar. Landslagsmannen som går starkt i formlaget Birmingham är i ett riktigt guldläge med bara sex månader kvar på kontraktet.

Birmingham har under hösten bytt ägare – Carson Yeung köpte klubben – och därför har förhandlandet mellan klubben och Larsson dragit ut på tiden.
Uppgifter till fotbollskanalen.se från en källa med insyn säger att Premier League-klubben nu erbjudit svensken ett drömkontrakt och över många år.

Om Sebastian Larsson väljer att stanna så får han ett kontrakt på fem-sex år och med en ny veckolön på 40 000 pund – en knapp halv miljon kronor – vilket i så fall innebär en femdubbling av hans lön.
Det skulle ge svensken en årslön på 25 miljoner kronor – och sett i perspektivet att snittlönen i Premier League är 16 miljoner kronor så förvånar inte det eftersom man slipper betala någon transferbelopp.

Sebastian Larssons agent Per Jonsson är förtegen om Birminghams framstöt:
- Jag kan inte kommentera några sådana uppgifter. Vi ska träffa Birminghams nye vd inom kort och sätta oss ner och diskutera det hela, säger Jonsson.

- Det finns även andra intressenter för Sebastian som ju gått väldigt bra på slutet och håller en oerhört hög nivå i England.

Ett grymt läge för honom, eller hur?
- Visst, han har ett jättebra läge.

Vad talar för Birmingham mer än ett bra bud?
- Han är oerhört omtyckt, han spelar regelbundet och han trivs både i klubben och i staden. Dessutom går det bra för Birmingham nu och klubbens nye ägare har talat om att göra en riktig satsning. Så det är bara hoppas på att de kommer med något riktigt bra erbjudande till honom.

Räkna med att Sebastian Larsson förlänger med Birmingham före jul – om inte någon annan klubb kan sockra ett bud som är bra nog att locka honom bort.

Publicerad 2009-12-17 kl 18:14
Annons
Annons
Annons