POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ENGLAND
10å

Läs hela chatten med Ekwall: "Capello är drömgäst i Ekwall vs Lundh"

Patrick Ekwall chattade på fotbollskanalen.se så att tangentbordet glödde. Läs svaren på frågan om drömgäst i Ekwall vs Lundh, "svåraste" klädesplagget och om Mjällbys framtid i allsvenskan. Bland annat.

ronaldo: tror du real har någon chans mot barcelona utan ronaldo ?
Patrick Ekwall: Ja, det tror jag säkert. El Classico handlar om så mycket mer om just vilka spelare som befinner sig på planen.

Jonas E: Tror ni ronaldinho kommer återvända till den ronaldinho vi såg 2005
Patrick Ekwall: Om han slutar att besöka nattklubbarna lika frekvent som nu så kanske...men det är tveksamt. Han verkar ha haft sitt roliga - på planen. och är nöjd med det.

Avec Des Lunett: Tror du att Mjällby AIF har en chans att nästa år etablera sig i Allsvenskan? Eller tror du att det blir så som för många andra nykomlingar från Superettan, svårigheter med att hålla sig kvar? Tack för ett trevligt program!
Patrick Ekwall: Med 16 lag i allsvenskan är det inte lika svårt att etablera sig som tidigare. se på Häcken och BP i år. Mjällby har alla förutsättningar att klara sig kvar om de får behålla dagens lag och ser till att vara starka på hemmaplan.

Ralle: Tja Ekwall! Vad tror du om Tobbe Grahn till Mjällby? De lär ju behöva värva lite inför Allsvenskan
Patrick Ekwall: Why not? Bra idé. Jag gillar Grahn.

läppen: Om man ser till Svensk fotbolls bästa, vilket lag borde då vinna allsvenskan? Vilka har bäst chans att vara slagkraftigt nästa år i europa?
Patrick Ekwall: Det är väl några av de "stora" lagen med bäst grundekonomi. Malmö, IFK Göteborg, Elfsborg. AIK har det sämre ställt med cashen men har ett starkt lag för europaspel: 15 allsvenska utan insläppta i år.

Nieo: Vad tycker du vi ska ändra på i svensk fotboll för att kunna spela och klara oss bra ute i europa?
Patrick Ekwall: Det finns bara ett svar på den frågan: Skattereglerna. Inför vi tex den artistskatt över tre åt för utlänningar som finns i Danmark får vi möjlighet att stärka våra lag. Men så länge pengarna är bättre i Norge, Danmark och Holland kommer vi att fortsätta tappa spelare (inte bara de allra bästa, de försvinner ju ändå).

Jocke: Anser du att ditt jobb blir roligare och roligare med åren?
Patrick Ekwall: Ja, det tycker jag nog. Jag älskar exempelvis att göra Ekwall vs Lundh och Fotbollskanalen Europa, två program som är ganska nya.

Erik: Tjena, vad tror du om bajens chanser? är det helt kört eller kommer dem fortsätta vinna efter denna vinst mot BP idag och säkra ett nytt allsvenskt kontrakt.
Patrick Ekwall: Jag tror att Hammarby tar kvalplatsen. Djurgården och Örgryte har lite tuffare program kvar. BÅ har också hyggligt lätt och behöver i princip bara två poäng för att undvika strecken, det tror jag att de klarar.

daniboy: vad tror du om samarbetet mellan Kim & Zlatan den 10 okt? tror du att dem kommer rycka ihop igen?
Patrick Ekwall: Nej, nej...det där är överstökat. Vi spelade ju två matcher (Ungern och malta) och då var allt lugnt.

Elmar: Snubben, var hittar du dessa klädesplagg ? Du ser ut som värsta colombianska kartellbossen i 90-talets Miami ... respect ....
Patrick Ekwall: Ha, ha , ha...ska man säga tacke, eller? Jag hittar kläderna i diverse butiker i Stockholm och Götebrg framförallt. Idag en vanlig blå Boss-kavaj, en Paul Smith-skjorta, jeans från Nudie och ett par svåra boots designade av Feo Taracci.

Kurt, 72 år: När kommer du och besöker Fjäll på svenska fans Eurotalk ? Vi är många tittare som gärna ser dig som gäst där.
Patrick Ekwall: Tack, men jag får ingen förfrågan. Annars kommer jag gärna.

Beppe: Tycker du Daniel Larsson är ett namn för tillfället? Enligt mig är han klasser bättre än exempelvis Samuel Holmén. Förstår inte vad människan gör i det svenska laget.
Patrick Ekwall: Nja, nu ska vi ta det lugnt i backarna. Larsson är i hysterisk form idag, men är ju först och främst forward och där har vi ganska bra besatt med folk. Holmén var rättt dålig mot malta, han passade inte alls mot lågt spelande malteser. men han var ju strålande mot Ungern, både i Budapest och i Stockholm.

Sebbe: Vad tycker du om Svffs agerande angående stolpfusket?
Patrick Ekwall: De agerade precis som jag önskat och trott. Felaktigheter i samband med matcher ska bedömas där och då av domaren. Det går inte att sitta och leta efter fusk EFTER matcherna, då blir det mycket videotittande efter VARJE match.

Jocke: Vem har bäst klädstil i landslaget?
Patrick Ekwall: Olof Mellberg.

hugo sanchez: Vem tycker du har varit eran "bästa" gäst i ekwall vs lundh hittils?
Patrick Ekwall: Oj, vi har haft så många bra och annorlunda. Jag gillar framförallt de utländska spelarna som besökt oss, de har inte varit rädda för att bjuda på sig själv. Som Tauer, Hooiveld och Charlie Davies.

Matte: Landslaget är ju i stort behov av renodlade yttrar. Förutom bajrami vem/vilka ser du kan nå landslagsklass och fylla den luckan
Patrick Ekwall: Jo, jag vill ha renodlade yttermittfältare. Och jag vill ha en vänsterfot på vänsterkanten. Förutom Bajrami så kan säkert en spelare som Guillermo Molins bli ett alternativ framöver som just en renodlad ytterspelare.

Brahko: Hur är relationen mellan dig och Zlatan? Ni verka gilla varandra
Patrick Ekwall: Relationen är yrkesmässig och är helt OK.

Adam S: En liten annorlunda fråga. Antar att du reser mycket nu? Vad är det då för musik som spelas i lurarna?
Patrick Ekwall: Jag gillar hissmusik, som Tom Jones och sånt. Men jag har inga lurar. Jag läser när jag reser istället.

Emil C: Vad är det tråkigaste/roligaste med ditt jobb? mvh emil
Patrick Ekwall: Roligast är säkert alla männiksor som du träffar, alla platser som du ser och alla utmaningar som du ställs inför. Precis som den adrenalinkick som kommer med direktsändningar. Tråkigast: all väntan, det finns få saker i detta jobb som kan innebära så mycket väääääääntan.

Kurt, 72 år: Kan ni inte bjuda in Björn Ranelid till Ekwall vs Lundh ? Han har trotsallt den enda som spelat för Malmö FF och vunnit Augustpriset. Han brukar även titta på Malmö FF matcher och är en stor fotbollsvän.
Patrick Ekwall: Jodå, vi kan säkert bjuda in honom. Frågan är väl bara om vi hinner säga någonting på den korta programtiden.

Sven: Vilket svårt klädesplagg är det allra svåraste som du har köpt?
Patrick Ekwall: De är alldeles för många för att jag överhuvudtaget ska ha en chans att 1) minnas 2) hinna rabbla upp dom här. Låt oss bara säga att de är alldeles för många för att det ska vara nyttigt för privatekonomin...

Johan Lundh: Hej! först och främst vill jag påpeka att jag inte är släkt med Olof Lundh, sen skulle jag vilja ställa frågan, hur tror du AIK skulle stå i ett eventuellt Champions League kval nästa år?
Patrick Ekwall: Ok, jag litar på dig när det gäller släktsakpet. Det är svårt att säga, det är ju det som är så dumt med vår/höst-säsong. Våra mästarlag kan ju se helt annorlunda ut när de ska kvala - drygt sju månader efter det att de vunnit ligan. Förutom det så beror ju en hel del på hur lottningen utfaller. Du behöver en hel del flyt där.

Maradona: Vart har hänt med A.Farnerud sedan vinterturnén? Varför har han inte blivit uttagen igen? Han var ju minst lika framträdande som R.Elm ,då. Dessutom så tillhör han en kategori av spelare som vi har ont av, dvs vänsterfotade yttermittfältare
Patrick Ekwall: Bra fråga. Men har han inte haft lite skadeproblem? Och inte gått helt hundra i ligaspelet under säsongen.

Mikael: Vem är Sveriges bäste spelare genom tiderna?
Patrick Ekwall: Den frågan är ju helt omöjlig att svara på. om du inte sett alal generationer. Och det är svårt att jämföra både olika tider och olika positioner. Hur jämför du om Ronnie hellström var en bättre eller sämre spelare än exempelvis Ralf Edström...för att ta ett exempel. Meritmässigt känns Gunnar Nordahl som den starkaste kandidaten. men alla säger att Nisse Liedholm varen bättre spelare. Och tar vi modern tid så var Tomas Brolin uttagen i världslaget 1994, Henke Larsson har varit i stora lag och lyckats där och Zlatan såklart. Omöjligt att avgöra.

tenis: vilken e din favorit spelare?
Patrick Ekwall: Jag brukar nämna tre stycken: Diego Maradona, Johan Cruyff och Michael Laudrup. My kind of players.

stockholms stol: Nämn en drömgäst till Ekwall vs Lundh.
Patrick Ekwall: Fabio Capello hade varit häftigt. Roman Abromovich likaså. pelé, Maradona, Cuyff...ja, det finns en del att välla mellan.

Jocke: Hur stor du bedömer du risken att Zlatan nobbar landslaget efter en VM-miss?
Patrick Ekwall: Det här får bli sista frågan. Dags att tänka på morgondagen... Det finns säkert en risk. Allting lär väl handla om hur roligt Zlatan tycker det är att åka iväg att spela de där landskamperna. Ibland får jag en känsla av att han inte precis älskar det. Och då får vi köra med motiverade spelare istället, hellre det även om de är sämre. Men hur stor risken är? Ingen aning. Det kanske inte ens existerar. Vi har faktiskt ingen aning. Så, ladies and gentlemen...tack för alla frågor, keep smiling. Godnatt!

moderator: Tack alla frågeställare för visat intresse! Och tack Patrick Ekwall för alla svar! Välkommen åter till kommande chattar på fotbollskanalen.se.

Publicerad 2009-10-05 kl 00:39
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå